Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

KANADAI "D" JUHARSZIRUP SÜTÉSHEZ 500ML

Észak-Amerikai indiánok fedezték fel a juharfa édes nedvét, és kezdték el
feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben. Egy koncentrációs folyamat
során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz. A megfelelő minőséget és ízhatást a
juharszirup világosságából ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ
a szüretelés időpontjától. A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a
legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában
alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat. Ez éppúgy
ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli. Minél
sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne
az altásványi anyag és a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is
feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig. Ugyanakkor a
sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya, ami egy nagyon
felhasználóbarát cukor-termék. Az invert cukor lényegében folyékony cukrot
jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. A magas invertcukor-arányú, tehát
sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen, így alkalmazásuk akkor
ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl.
sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe,
reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb. Az emberi szervezet másképp dolgozza fel
a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot vagy a
közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket, emellett számos
fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a tiszta
juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a
vércukorszintet. Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba
tartozik. A juharszirupban található vitaminok: PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5
vitamin (pantoténsav), folsav , B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és
ásványi anyagok. Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny
gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer. Forrás:
gyártó/forgalmazó, 2017. július

Tovább
Adatlap
Ár: 7.410 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.12.11
Eddig megtekintették 3 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

apróhirdetés
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "KANADAI "D" JUHARSZIRUP SÜTÉSHEZ 500ML" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem