
KANADAI "D" JUHARSZIRUP SÜTÉSHEZ 500ML
Észak-Amerikai indiánok fedezték fel a juharfa édes nedvét, és kezdték el
feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben. Egy koncentrációs folyamat
során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz. A megfelelő minőséget és ízhatást a
juharszirup világosságából ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ
a szüretelés időpontjától. A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a
legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában
alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat. Ez éppúgy
ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli. Minél
sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne
az altásványi anyag és a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is
feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig. Ugyanakkor a
sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya, ami egy nagyon
felhasználóbarát cukor-termék. Az invert cukor lényegében folyékony cukrot
jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. A magas invertcukor-arányú, tehát
sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen, így alkalmazásuk akkor
ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl.
sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe,
reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb. Az emberi szervezet másképp dolgozza fel
a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot vagy a
közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket, emellett számos
fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a tiszta
juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a
vércukorszintet. Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba
tartozik. A juharszirupban található vitaminok: PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5
vitamin (pantoténsav), folsav , B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és
ásványi anyagok. Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny
gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer. Forrás:
gyártó/forgalmazó, 2017. július
feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben. Egy koncentrációs folyamat
során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz. A megfelelő minőséget és ízhatást a
juharszirup világosságából ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ
a szüretelés időpontjától. A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a
legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában
alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat. Ez éppúgy
ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli. Minél
sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne
az altásványi anyag és a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is
feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig. Ugyanakkor a
sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya, ami egy nagyon
felhasználóbarát cukor-termék. Az invert cukor lényegében folyékony cukrot
jelent, és olyan állaga van, mint a méznek. A magas invertcukor-arányú, tehát
sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen, így alkalmazásuk akkor
ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl.
sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe,
reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb. Az emberi szervezet másképp dolgozza fel
a juharszirupot, mint minden más édesítőt, például a kukorica szirupot vagy a
közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket, emellett számos
fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul a tiszta
juharszirup glikémiás indexe 54-es, így a cukorhoz képest kevésbé emeli a
vércukorszintet. Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba
tartozik. A juharszirupban található vitaminok: PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5
vitamin (pantoténsav), folsav , B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és
ásványi anyagok. Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny
gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer. Forrás:
gyártó/forgalmazó, 2017. július
Adatlap
| Ár: | 7.410 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.11 |
| Eddig megtekintették 3 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "KANADAI "D" JUHARSZIRUP SÜTÉSHEZ 500ML" című hirdetést látja. (fent)




