Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

N&Z ÉTKEZÉSI ZSELATIN 200 BLOOM 500G

Csupán egy jó minőségű alapanyagra, valamint néhány szabály betartására van
szüksége, ha olyan ételt készít, melynek receptjében zselatin szerepel!200
bloom-os porzselatint vásárolhat, ha a N&Z Étkezési Zselatin fél kilós
kiszerelését beszerzi. Ez az áttetsző, színtelen anyag megoldást jelenthet
ételei kocsonyásítására.Az egyik legelterjedtebb zselésítő anyag elnevezése a
francia gélatine kifejezésből ered. A zselatin régóta használt alapanyag,
korábban elsősorban enyvként volt ismeretes. Mint összetevőt egyaránt
megtalálhatjuk a húsiparban, cukrásziparban, valamint a gyógyszeriparban is.
Érdekesség, hogy a szinkronúszók frizurájuk fixálására is zselatint használnak,
ugyanis a medence hideg vízében nem oldódik. Előállítása állati csontokból,
inakból és bőrből történik. A bőr és csontok igen fontos fehérjét tartalmaznak,
a kollagént. Míg elődeink étrendje bővelkedett benne, addig ezeket a részeket a
mai ember hajlamos kidobni.A N&Z Zselatin használatával azonban könnyedén
beépíthetjük étrendünkbe. Az alapanyagot marhabőrből nyerik ki. Folyadékkal egy
félig szilárd, kolloid gélt képez.Gumicukor, puding, kocsonya és desszert
készítéséhez is kiváló; szószok és levesek sűrítéséhez is nagyszerű. Próbáljuk
ki a krémek tartós keményítéséhez is. Felhasználásával lekvárokat, fagylaltokat,
tortákat és dzsemeket is készíthetünk, minden alkalommal tökéletes állagú
finomságokat kapunk eredményül.A termék közepes Bloom indexszámú, mely
kocsonyásodási képességére vonatozik. (Amíg az alacsonyabb Bloom számúnál lágy,
rezgős állagot kapunk, a magasabb értékűvel keményebb, törékenyebb
halmazállapotot.)Adagolása: Krémekhez ajánlott 6 gramm zselatint használni, ha
pedig vágható állagra vágyunk, akkor 9 gramm zselatinport (csapott evőkanál)
alkalmazzunk.Elkészítése: Alacsony hőmérsékleten szükséges feloldani, ugyanis ha
forraljuk elveszítheti kocsonyásító képességét. Ezután hűtsük langyosra, így
adjuk hideg folyadékhoz vagy krémhez. A zselatinhoz nem ajánlott friss
gyümölcsöt adagolni, mert a gyümölcs fehérjebontó enzimje feloldhatja azt.
Amennyiben mégis gyümölcsös finomságot szeretnénk készíteni, előtte néhány
percig főzzük. Ezzel az előkészítéssel már a zselatinunk is tökéletesebb állagú
lesz. Ha befőtt vagy konzerv gyümölcsöket használnánk, akkor azokat közvetlenül
adagolhatjuk hozzá.Tárolásakor figyeljünk arra, hogy az elkészített zselék és
kocsonyák állaga kiolvadás után folyóssá válhat, ha mélyhűtőben tároljuk. Ezzel
szemben a krémes desszerteknél ilyen probléma nem fordul elő.Tipp: a zselatint
ne forrósítsuk, mert így elveszíti zselésítő képességét. Egy csipet só
hozzáadásával folyósabbá tehetjük a krémeket, dzsemeket.Tárolás: Száraz, hűvös
helyen tartandó!Tartalmaz: 200 bloom-os emberi fogyasztásra alkalmas zselatinA
zselatin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet.Forrás:gyártó/forgalmazó 2023. január

Tovább
Adatlap
Ár: 5.720 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.12.21
Eddig megtekintették 2 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

N&Z ÉTKEZÉSI ZSELATIN 200 BLOOM 500G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "N&Z ÉTKEZÉSI ZSELATIN 200 BLOOM 500G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem