
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES FÁNK LISZTKEVERÉK 1000G
Összetétel: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka
keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt),
térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag
(citromsav) Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló
cukrokat tartalmaz.Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1410 kJ /
334 kcal Zsír 1,6 g - amelyből telített zsírsavak: 0,5 g Szénhidrát 67 g -
amelyből cukrok 1,6 g Rost 14,3 g Fehérje 5,6 g Só 0,03 gFánk recept (7 db
fánkhoz):Hozzávalók: 160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb); 5 g
alamaecet, vagy frissen facsart citromlé; 12 g eritrit (kristálycukorral
helyettesíthető); csipetnyi só (kb. 0,5 g); 5 g citromhéj; késhegynyi vanília
őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma; 150 g Szafi Free fánk
lisztkeverékElkészítés:Forrósítsuk fel a kókuszolajat.Mérjük ki a vizet, majd a
fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk
keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó
alaposan.Pihentessük 5 percig.A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm
vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az
olajban szépen meg fog nőni.)Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.Vagy egy
nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3
cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).Forró
kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül.
Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.Kevés olajat szív
magába!Ízlés szerint tálaljuk lekvárral, csokimázzal, színes
?cukormázzal?(cukormáz: porcukor vagy poreritrit kikeverve színes
gyümölcslevével, pl. málnával) Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 február
keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt),
térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag
(citromsav) Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló
cukrokat tartalmaz.Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1410 kJ /
334 kcal Zsír 1,6 g - amelyből telített zsírsavak: 0,5 g Szénhidrát 67 g -
amelyből cukrok 1,6 g Rost 14,3 g Fehérje 5,6 g Só 0,03 gFánk recept (7 db
fánkhoz):Hozzávalók: 160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb); 5 g
alamaecet, vagy frissen facsart citromlé; 12 g eritrit (kristálycukorral
helyettesíthető); csipetnyi só (kb. 0,5 g); 5 g citromhéj; késhegynyi vanília
őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma; 150 g Szafi Free fánk
lisztkeverékElkészítés:Forrósítsuk fel a kókuszolajat.Mérjük ki a vizet, majd a
fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk
keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó
alaposan.Pihentessük 5 percig.A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm
vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az
olajban szépen meg fog nőni.)Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.Vagy egy
nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3
cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).Forró
kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül.
Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.Kevés olajat szív
magába!Ízlés szerint tálaljuk lekvárral, csokimázzal, színes
?cukormázzal?(cukormáz: porcukor vagy poreritrit kikeverve színes
gyümölcslevével, pl. málnával) Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 február
Adatlap
| Ár: | 4.360 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.11 |
| Eddig megtekintették 3 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "SZAFI FREE GLUTÉNMENTES FÁNK LISZTKEVERÉK 1000G" című hirdetést látja. (fent)





