
NATURE COOKTA ÉTKEZÉSI SZÓDABIKARBÓNA 250G
100% étkezési minőségű szódabikarbóna, azaz nátrium-hidrogén-karbonát Az
étkezési szódabikarbóna nagyon finom, porszerű állagú. Rengeteg módja ismert a
felhasználásának: sütéshez és főzéshez (pl a süteményeket lágyabbá teszi)
alkalmas a gyomor telítettség enyhítésére háztartásban (sterilizáló és gombaölő
tulajdonsága van) szagtalanít - házi krémdezodorodba is ezt a fajtát javasoljuk
lábáztatásra, méregtelenítésre, lúgosításra fogmosásra, arcmosásra, pakolásként,
hajmosásraAz étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag,
tulajdonképpen a nátrium-hidrogénkarbonát elnevezésű vegyület köznapi neve. A
fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formában
találkozunk.A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá
tehetjük a főzést a német gyártású Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna
segítségével. A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha
sütés során felhasználják.SZÓDABIKARBÓNA FELHASZNÁLÁSA A TÖRTÉNELEMBEN A sütőpor
egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő
alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták
őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és
fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is.
Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére.
Elengedhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak,
súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták. A szódabikarbóna ph
semlegesítő hatással bír savas és lúgos anyagokkal való érintkezésnél. Ennek
köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás minden pontján tudtak
kamatoztatni. Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok legfőbb
eszközévé.SZÓDABIKARBÓNA A KONYHÁBAN Leggyakoribb felhasználási módja azonban a
konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk. A Nature Cookta
étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz.
Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, az előkészítésnél adjunk valamilyen savas
anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat a még nyers
alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat
készíthetünk. Élénk színüket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis
szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.Tartalmaz:
100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)Kiszerelés: 250gFigyelmeztetés: A
szódabikarbóna fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a
változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
étkezési szódabikarbóna nagyon finom, porszerű állagú. Rengeteg módja ismert a
felhasználásának: sütéshez és főzéshez (pl a süteményeket lágyabbá teszi)
alkalmas a gyomor telítettség enyhítésére háztartásban (sterilizáló és gombaölő
tulajdonsága van) szagtalanít - házi krémdezodorodba is ezt a fajtát javasoljuk
lábáztatásra, méregtelenítésre, lúgosításra fogmosásra, arcmosásra, pakolásként,
hajmosásraAz étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag,
tulajdonképpen a nátrium-hidrogénkarbonát elnevezésű vegyület köznapi neve. A
fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formában
találkozunk.A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá
tehetjük a főzést a német gyártású Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna
segítségével. A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha
sütés során felhasználják.SZÓDABIKARBÓNA FELHASZNÁLÁSA A TÖRTÉNELEMBEN A sütőpor
egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő
alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták
őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és
fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is.
Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére.
Elengedhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak,
súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták. A szódabikarbóna ph
semlegesítő hatással bír savas és lúgos anyagokkal való érintkezésnél. Ennek
köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás minden pontján tudtak
kamatoztatni. Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok legfőbb
eszközévé.SZÓDABIKARBÓNA A KONYHÁBAN Leggyakoribb felhasználási módja azonban a
konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk. A Nature Cookta
étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz.
Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, az előkészítésnél adjunk valamilyen savas
anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat a még nyers
alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat
készíthetünk. Élénk színüket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis
szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.Tartalmaz:
100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)Kiszerelés: 250gFigyelmeztetés: A
szódabikarbóna fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a
változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Adatlap
| Ár: | 409 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.21 |
| Eddig megtekintették 3 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURE COOKTA ÉTKEZÉSI SZÓDABIKARBÓNA 250G" című hirdetést látja. (fent)





