
BIO BIORGANIK KUSZKUSZ 500G
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely eredetileg durumdarából és finomra őrölt
búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz
viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz
jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - előfeldolgozott,
gyorsfőzésű változat.Jó tudni: a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát
megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a
daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem
lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem
főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek
hatására megdagad és megpuhul.Összetevők: durumbúza*, víz *= Ellenőrzött
Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit
Kft.Allergének: A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is
feldolgozó üzemben csomagolva.Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1487
kJ / 351 kcal Zsír: 1,5 g - amelyből telített zsírsavak: 0,4 g Szénhidrát: 70 g
- amelyből cukor: 2,5 g Rost: 3,7 g Fehérje: 12 g Só: 0 gKiszerelés: 500
gFelhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint
csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet
fogyasztani.Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem
lesz. Felforralt vízbe öntve (1:1 víz:kuszkusz arány), ha negyed óráig állni
hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.Tárolás: Száraz, hűvös helyen
tartandó!Származási ország: OlaszországForrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július
búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz
viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz
jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - előfeldolgozott,
gyorsfőzésű változat.Jó tudni: a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát
megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a
daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem
lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem
főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek
hatására megdagad és megpuhul.Összetevők: durumbúza*, víz *= Ellenőrzött
Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit
Kft.Allergének: A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is
feldolgozó üzemben csomagolva.Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1487
kJ / 351 kcal Zsír: 1,5 g - amelyből telített zsírsavak: 0,4 g Szénhidrát: 70 g
- amelyből cukor: 2,5 g Rost: 3,7 g Fehérje: 12 g Só: 0 gKiszerelés: 500
gFelhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint
csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet
fogyasztani.Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem
lesz. Felforralt vízbe öntve (1:1 víz:kuszkusz arány), ha negyed óráig állni
hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.Tárolás: Száraz, hűvös helyen
tartandó!Származási ország: OlaszországForrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július
Adatlap
| Ár: | 1.160 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.21 |
| Eddig megtekintették 1 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "BIO BIORGANIK KUSZKUSZ 500G" című hirdetést látja. (fent)





