
NATÚR TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 50G
A csalánlevél vízhajtó tulajdonságú, a gyökerek gyulladáscsökkentők. Elősegítik
a limfocizák termelődését, megakadályozzák a prosztata szövetének burjánzását.
Olasz kutatások szerint a csalángyökér-kivonat vérnyomáscsökkentő hatású. Egyik
legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat,
eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra
serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható
köszvény, ízületi gyulladások,reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi
módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg,
ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is
használjuk.A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen
csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok.
Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük.
Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.A
gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését,
növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a
vizeletáramlást. Vércukorszintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a
szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos.Elkészítési
javaslat: 1-2 kanál teát 2,5 dl forró vízzel leöntünk, 5-10 percig lefedve állni
hagyjuk. Szűrés után tetszés szerint ízesíthető, de mézzel vagy
csipkebogyószörppel ízesítve gyógyhatása fokozható.Felhasználási javaslat: Egy
evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel.Forrázat készítése
virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalmazó termésekből(édeskömény,
ánizs-termés): A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15
percig állni hagyjuk, majd lehűtjük.Főzet készítése gyökerekből, kérgekből, fás
növényi részekből főzetet készítünk A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk,
az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd
félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük.Áztatás készítése: azokat a teákat, melyek
érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük(csipkehús,fagyöngy). A teát 6-8
óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk).
a limfocizák termelődését, megakadályozzák a prosztata szövetének burjánzását.
Olasz kutatások szerint a csalángyökér-kivonat vérnyomáscsökkentő hatású. Egyik
legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat,
eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra
serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható
köszvény, ízületi gyulladások,reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi
módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg,
ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is
használjuk.A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen
csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok.
Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük.
Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.A
gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését,
növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a
vizeletáramlást. Vércukorszintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a
szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos.Elkészítési
javaslat: 1-2 kanál teát 2,5 dl forró vízzel leöntünk, 5-10 percig lefedve állni
hagyjuk. Szűrés után tetszés szerint ízesíthető, de mézzel vagy
csipkebogyószörppel ízesítve gyógyhatása fokozható.Felhasználási javaslat: Egy
evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel.Forrázat készítése
virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalmazó termésekből(édeskömény,
ánizs-termés): A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15
percig állni hagyjuk, majd lehűtjük.Főzet készítése gyökerekből, kérgekből, fás
növényi részekből főzetet készítünk A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk,
az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd
félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük.Áztatás készítése: azokat a teákat, melyek
érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük(csipkehús,fagyöngy). A teát 6-8
óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk).
Adatlap
| Ár: | 339 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.19 |
| Eddig megtekintették 5 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATÚR TEA CSALÁNLEVÉL SZÁLAS 50G" című hirdetést látja. (fent)





