
FŰSZERÉSZ FAHÉJ ŐRÖLT 10G
FAHÉJ 8 cm-es egész, őrölt Egy Ceylonban (Sri Lankában) honos, jellegzetes fa
ágairól lefejtett héjkéreg, amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű,
ugyanakkor fanyar. A fahéjfákat napjainkban trópusi ültetvényeken nevelik,
egy-két évente a 2 méteresnél hosszabb ágakat visszavágják. Ezeknek a kérgéből
nyerik a fűszert. A kérget két hosszanti vágással lehántják, összekötözik, és
letakarva egy-két napig fermentálják. Eután lekaparják a bőrszövetet, a para- és
a zöld kéregrétegetket, majd a megmaradt belső kéregdarabokat napon szárítják.
Ennek hatására a kéregdarabok felpöndörödnek. Több darabot egymásba tolnak, így
alakítják ki az általunk ismert fahéjrudat. Darabokra vágva vagy
púderfinomságúra őrölve használják. Régóta összefüggésben áll az áldozat és a
gyönyör ősi szertartásaival. Az ősi Egyiptomban a fahéjat balzsamozásra
használták. Egy Kr. e. 1489 körüli gyönyörű fáraónő által építtetett templomon
talált hieroglifák szerint az uralkodónő hajókat küldött a mai Szomáliába, hogy
hozzanak fahéj, tömjén és mirhafákat. Az Ótestamentumból mindvégig az derül ki,
hogy a fahéj drágább volt az aranynál. Néró császár állítólag dührohamában
megölte a feleségét, majd megbánása jeléül megparancsolta, hogy az asszony
temetésén égessenek 1 évre való fahéjat. Világszerte számtalan ételhez
használják. A fahéjolaj erős antiszeptikus (fertőtlenítő) hatással bír. Serkenti
a szívműködést, a keringést, valamint a szervezet vérellátását. Használat:
Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok,
kompótok, befőttek, mártások, rizs és tojásételek, sültek valamint forralt bor
fűszerezésére való. Mexikóban a forró csokoládét ízesítik vele. Kiszerelés: 10 g
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus
ágairól lefejtett héjkéreg, amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű,
ugyanakkor fanyar. A fahéjfákat napjainkban trópusi ültetvényeken nevelik,
egy-két évente a 2 méteresnél hosszabb ágakat visszavágják. Ezeknek a kérgéből
nyerik a fűszert. A kérget két hosszanti vágással lehántják, összekötözik, és
letakarva egy-két napig fermentálják. Eután lekaparják a bőrszövetet, a para- és
a zöld kéregrétegetket, majd a megmaradt belső kéregdarabokat napon szárítják.
Ennek hatására a kéregdarabok felpöndörödnek. Több darabot egymásba tolnak, így
alakítják ki az általunk ismert fahéjrudat. Darabokra vágva vagy
púderfinomságúra őrölve használják. Régóta összefüggésben áll az áldozat és a
gyönyör ősi szertartásaival. Az ősi Egyiptomban a fahéjat balzsamozásra
használták. Egy Kr. e. 1489 körüli gyönyörű fáraónő által építtetett templomon
talált hieroglifák szerint az uralkodónő hajókat küldött a mai Szomáliába, hogy
hozzanak fahéj, tömjén és mirhafákat. Az Ótestamentumból mindvégig az derül ki,
hogy a fahéj drágább volt az aranynál. Néró császár állítólag dührohamában
megölte a feleségét, majd megbánása jeléül megparancsolta, hogy az asszony
temetésén égessenek 1 évre való fahéjat. Világszerte számtalan ételhez
használják. A fahéjolaj erős antiszeptikus (fertőtlenítő) hatással bír. Serkenti
a szívműködést, a keringést, valamint a szervezet vérellátását. Használat:
Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok,
kompótok, befőttek, mártások, rizs és tojásételek, sültek valamint forralt bor
fűszerezésére való. Mexikóban a forró csokoládét ízesítik vele. Kiszerelés: 10 g
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus
Adatlap
| Ár: | 449 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.19 |
| Eddig megtekintették 1 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "FŰSZERÉSZ FAHÉJ ŐRÖLT 10G" című hirdetést látja. (fent)





