
NATURE COOKTA MANDULALISZT 250G
A mandulaliszt jótékony hatása: A zsírtalanítás következtében nemcsak
alacsonyabb (emészthető nettó) szénhidrát- és kalóriatartalmú mandulalisztet
kapunk, hanem a hevítés hatására gyulladást és allergiát okozó Omega-6
zsírsavtartalma is lecsökken, ezáltal a Nature Cookta mandulaliszttel teljes
biztonsággal süthetünk is. Mindemellett a zsírtalanított mandulaliszt 30%-kal
magasabb beltartalmi értékű, mint a sima őrölt mandula, nagyobb mennyiségben
tartalmaz fehérjét, ásványi anyagokat, vitaminokat és rostot. Magas
fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és a vegán étrend ízletes alapanyaga is
lehet. A paleolit étrend hívei, a fogyókúrázók és az alacsony szénhidráttartalmú
diéta követői számára is ajánljuk. A mandula a szépség és az egészség
szimbóluma: A mandula a szépség és az egészség szimbóluma is volt, mert a
szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz,
mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink. Jelentős a
mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az érrendszer megfelelő
működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin megköti a
szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős antioxidáns hatása
miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében. A zsírtalanított
mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és a bélrendszer
megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásában is fontos
szerepet játszik. A mandulát a menstruációs és az izomgörcsök oldására is
használják, valamint a rossz koleszterint is alacsonyan tartja. A mandulaliszt
tápanyagtartalma: Energia: 1318 kJ/315 kcal Zsírok: 11 g - amelyből telített
zsírok: 1 g Szénhidrát: 4 g - amelyből cukor: 0 g Fehérje: 40 g Só: 0 gA Nature
Cookta mandulaliszt felhasználása: Mivel a mandula nem tartalmaz WGA lektineket,
a belőle készült lisztet gluténérzékenyek is bátran használhatják olyan
kenyerek, péksütemények, sütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek
készítéséhez, amiknek az ízvilágához illik a mandula édes íze. Ha csak
mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben
megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept
előír. (Ha a recept gabonamentes liszteket ír, akkor természetesen nem kell
növelni a tojás mennyiségét.) Tárolás: A mandulalisztet felbontás után tárolja a
hűtőben!Származási hely: EUFigyelmeztetés: Ne fogyasszon mandulalisztet, ha a
diófélékre allergiás vagy érzékeny!
alacsonyabb (emészthető nettó) szénhidrát- és kalóriatartalmú mandulalisztet
kapunk, hanem a hevítés hatására gyulladást és allergiát okozó Omega-6
zsírsavtartalma is lecsökken, ezáltal a Nature Cookta mandulaliszttel teljes
biztonsággal süthetünk is. Mindemellett a zsírtalanított mandulaliszt 30%-kal
magasabb beltartalmi értékű, mint a sima őrölt mandula, nagyobb mennyiségben
tartalmaz fehérjét, ásványi anyagokat, vitaminokat és rostot. Magas
fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és a vegán étrend ízletes alapanyaga is
lehet. A paleolit étrend hívei, a fogyókúrázók és az alacsony szénhidráttartalmú
diéta követői számára is ajánljuk. A mandula a szépség és az egészség
szimbóluma: A mandula a szépség és az egészség szimbóluma is volt, mert a
szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz,
mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink. Jelentős a
mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az érrendszer megfelelő
működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin megköti a
szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős antioxidáns hatása
miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében. A zsírtalanított
mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és a bélrendszer
megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásában is fontos
szerepet játszik. A mandulát a menstruációs és az izomgörcsök oldására is
használják, valamint a rossz koleszterint is alacsonyan tartja. A mandulaliszt
tápanyagtartalma: Energia: 1318 kJ/315 kcal Zsírok: 11 g - amelyből telített
zsírok: 1 g Szénhidrát: 4 g - amelyből cukor: 0 g Fehérje: 40 g Só: 0 gA Nature
Cookta mandulaliszt felhasználása: Mivel a mandula nem tartalmaz WGA lektineket,
a belőle készült lisztet gluténérzékenyek is bátran használhatják olyan
kenyerek, péksütemények, sütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek
készítéséhez, amiknek az ízvilágához illik a mandula édes íze. Ha csak
mandulaliszttel vagy teljesen gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben
megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept
előír. (Ha a recept gabonamentes liszteket ír, akkor természetesen nem kell
növelni a tojás mennyiségét.) Tárolás: A mandulalisztet felbontás után tárolja a
hűtőben!Származási hely: EUFigyelmeztetés: Ne fogyasszon mandulalisztet, ha a
diófélékre allergiás vagy érzékeny!
Adatlap
| Ár: | 2.470 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.09 |
| Eddig megtekintették 1 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURE COOKTA MANDULALISZT 250G" című hirdetést látja. (fent)





