
BIO BIORGANIK MAZSOLA 500G
A szőlőt megszárítják majd géppel és kézzel megtisztítják. Hogy ne ragadjanak
össze a szemek, vékony olajréteggel bevonják őket. A folyamat végén kiszerelik.A
mazsola mint aszalt szőlő, a szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált
formában. Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben.
Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, amit használhatunk.A mazsolát már
i.e. 2000 évvel is előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén.
Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a
gyümölcs szárítása, majd aszalással gyorsítanak rá a folyamatra. Egy kg
mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges.Jelentőség, hatások:A mazsola magas
energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában
vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl.
zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont a gyors
energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a
szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül
számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium
kiemelendő.Összetevők: mazsola* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.Glutén- és
allergénmentes üzemben csomagolva!Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték:
1358 kJ / 325 kcal Zsír: 0,5 g - amelyből telített zsírsavak: 0,1 g Szénhidrát:
75 g - amelyből cukor: 59 g Fehérje: 3 g Só: 0,03 gFelhasználás: A mazsola képes
feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is, karácsonyi vagy más ünnepi
fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben, gyümölcssalátában, kásában,
energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is keverhetjük. Nem csak
édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár szem
mazsolával.Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország:
ÜzbegisztánForrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július
össze a szemek, vékony olajréteggel bevonják őket. A folyamat végén kiszerelik.A
mazsola mint aszalt szőlő, a szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált
formában. Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben.
Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, amit használhatunk.A mazsolát már
i.e. 2000 évvel is előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén.
Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a
gyümölcs szárítása, majd aszalással gyorsítanak rá a folyamatra. Egy kg
mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges.Jelentőség, hatások:A mazsola magas
energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában
vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl.
zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont a gyors
energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a
szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül
számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium
kiemelendő.Összetevők: mazsola* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.Glutén- és
allergénmentes üzemben csomagolva!Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték:
1358 kJ / 325 kcal Zsír: 0,5 g - amelyből telített zsírsavak: 0,1 g Szénhidrát:
75 g - amelyből cukor: 59 g Fehérje: 3 g Só: 0,03 gFelhasználás: A mazsola képes
feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is, karácsonyi vagy más ünnepi
fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben, gyümölcssalátában, kásában,
energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is keverhetjük. Nem csak
édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár szem
mazsolával.Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország:
ÜzbegisztánForrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július
Adatlap
| Ár: | 3.140 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.09 |
| Eddig megtekintették 2 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "BIO BIORGANIK MAZSOLA 500G" című hirdetést látja. (fent)





