
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LI
Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós
héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes,
szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes,
zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha
marad.Összetevők: hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj
liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát),
savanyúságot szabályzó anyag: citromsav Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.Allergének: A termék
szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt
tartalmazhat!Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben / 100 g kész kenyérben*
Energia: 1406 kJ / 333 kcal - 775 kJ / 183 kcal Zsír: 1,5 g / 1,0 g - amelyből
telített zsírsavak: 0,4 g / 0,2 g Szénhidrát: 64 g / 35,0 g - amelyből cukrok:
1,2 g / 0,8 g Rost: 14,0 g / 7,6 g Fehérje: 8,7 g / 4,7 g Só: 0 g / 0,8 g * A
felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.Tárolás: Száraz hűvös
helyen tárolandó.Ropogós héjú illatos házi cipó receptHozzávalók (kb. 500 g-os
kenyérhez):270g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék3g Himalaya só (ízlés és só
szerint változhat)40g frissen facsart 100%-os citromlé300 g langyos vízízlés
szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok,
stb.Elkészítés:Vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270
gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).5
percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt)
felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).1 gramm
kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét, majd pihentessük 20 percig a kenyeret.
Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.Az előmelegített forró sütőben 180
fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.Rácson hagyjuk kihűlni, és csak
ezután szeleteljük.Fontos megjegyzések: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy
érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el: 1.
Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben
sem! 2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye
rá. 3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután
kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15
gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így
süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne
kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2016 augusztus
héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes,
szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes,
zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha
marad.Összetevők: hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj
liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát),
savanyúságot szabályzó anyag: citromsav Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.Allergének: A termék
szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt
tartalmazhat!Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben / 100 g kész kenyérben*
Energia: 1406 kJ / 333 kcal - 775 kJ / 183 kcal Zsír: 1,5 g / 1,0 g - amelyből
telített zsírsavak: 0,4 g / 0,2 g Szénhidrát: 64 g / 35,0 g - amelyből cukrok:
1,2 g / 0,8 g Rost: 14,0 g / 7,6 g Fehérje: 8,7 g / 4,7 g Só: 0 g / 0,8 g * A
felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.Tárolás: Száraz hűvös
helyen tárolandó.Ropogós héjú illatos házi cipó receptHozzávalók (kb. 500 g-os
kenyérhez):270g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék3g Himalaya só (ízlés és só
szerint változhat)40g frissen facsart 100%-os citromlé300 g langyos vízízlés
szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok,
stb.Elkészítés:Vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270
gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).5
percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt)
felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).1 gramm
kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét, majd pihentessük 20 percig a kenyeret.
Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.Az előmelegített forró sütőben 180
fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.Rácson hagyjuk kihűlni, és csak
ezután szeleteljük.Fontos megjegyzések: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy
érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el: 1.
Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben
sem! 2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye
rá. 3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután
kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15
gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így
süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne
kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2016 augusztus
Adatlap
| Ár: | 4.900 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.03 |
| Eddig megtekintették 2 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LI" című hirdetést látja. (fent)




