
Biorganik bio tamari szójaszósz 250 ml
Összetevők: szójabab (46,5%), víz, só Természetes módon fermetált. A japán
"tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik.
Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a
miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő
különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A
tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a
következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só
és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6
hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek
fűszerezéséhez.
"tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik.
Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a
miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő
különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A
tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a
következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só
és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6
hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek
fűszerezéséhez.
Adatlap
| Ár: | 1.796 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.19 |
| Eddig megtekintették 9 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio tamari szójaszósz 250 ml" című hirdetést látja. (fent)





