Zöld pisztácia 200g
Zöld pisztáciaA zöld pisztáciát igazi gourmet fogások elkészítésére használják,
de az emberek többsége kevésbé tudja, hogy miben is különbözik a hántolt, natúr
pisztáciától. A zöld pisztáciát nem lehet könnyen beszerezni, mivel a
felhasználása eléggé korlátozott, így sokszor a hántolt, natúr pisztáciával
helyettesítik, mely élvezeti értékben jelentősen lemarad a zöld változattól. De
miben is különbözik? A zöld pisztáciát teljes érés előtt szedik le a fáról, így
a még zárt csonthéj védi a nem teljesen beérett zöld szemeket. A leszedett
magokat meg kell törni és ki kell válogatni, hogy a legjobb minőségű zöld
pisztáciát tudják biztosítani. Tudjátok mitől zöld a pisztácia? A
klorofilltől, mely érés során átalakul és egyre több antocianin vegyület alakul
ki, így nyerve az érett mag lilás, kékes színét. Zöld pisztáciát azonban a
valódi pisztácia ízéért szeretjük, mely az érés során megváltozik, ezért nem
tudunk hántolt, natúr pisztáciával ugyanazt az ízt elérni, mint zöld pisztácia
segítségével. Zöld pisztácia sosem tartalmazza a mag külső hártyáját, mely
nemkívánatos a legtöbb esetben.Készítsünk házi pisztáciakrémet zöld natúr
pisztáciábólMinden a megfelelő pisztácia kiválasztásával kezdődik; ha igazán
szép zöld pisztáciapasztát szeretnénk készíteni, akkor a fentebb említett zöld
pisztáciát kell beszereznünk, nem sózott és nem pirított pisztáciával kell
dolgoznunk. (Ebben az esetben barna színű pasztát kapunk, ami kevésbé szemet
gyönyörködtető.) A zöld pisztáciának színe és íze miatt fontos szerepe van az
eljárás során, a hagyományos barna pisztáciával szemben ezt már a szüretelés
előtt egy hónappal leszedik. Ha ezzel megvagyunk, onnantól, hogy a pisztáciákat
a robotgépbe tesszük gyakorlatilag nagyjából 5 perc alatt elkészíthetjük a
pasztát. Amennyiben nincs ilyen erős robotgéped, akkor választhatod a reszelt
zöld pisztáciát, melyet ipari teljesítményű hengerpárokkal készítünk a saját
üzemünkben. De mire használhatjuk? Igazi fine-dining kategória a
pisztáciakrém, használhatjuk desszertekhez - pl. pisztácia makaronhoz,
készíthetünk belőle jégkrémet, pisztáciavajat, de pirítósra kenve vagy
mártogatós formájában is remek nassolni való.Hogyan készítsük el, ha nem tudunk
beszerezni zöld pisztáciát, de hántolt, natúr pisztácia rendelkezésre
áll?Hozzávalók:120 g hántolt natúr pisztácia Megtisztítjuk a pisztácia
külsejét, vizet forralunk egy edényben, beletesszük a pisztáciákat majd
levesszük az edényt a tűzről. 1-2 perc után kiszedjük a pisztáciát az edényből
és lecsepegtetjük. Kiterítjük a zöld pisztáciát egy konyharuhára és eltávolítjuk
a barnás héjmaradványokat.Ezután 2 percre robotgépbe tesszük és hagyjuk amíg
pasztásabb állaga nem lesz.Hozzáadunk negyed csésze vizet és addig keverjük amíg
csomómentes és selymes textúrájú nem lesz.Légmentesen csomagolva 1-2 hétig eláll
a hűtőben, 3 hónapig pedig fagyasztva is megőrzi minőségét.120 g natúr
pisztáciapaszta tápanyagtartalma:Az így elkészült paszta nagyjából 697 kcal-t,
36g szénhidrátot, 26 g fehérjét, 55 g zsírt, ebből 7g telített zsírsavat, 7 mg
sót, 1239 mg káliumot, 12 g rostot, 10 g cukrot, 319 nemzetközi egység
A-vitamint, 4 mg C-vitamint, 132 mg kalciumotés 5 mg vasat tartalmaz.Miért
fogyasszuk?Bár magas kalóriatartalma miatt érdemes a mértékletesség elvét szem
előtt tartani, azért hasznos beépíteni étrendünkbe, hiszen rengeteg ásványi
anyagot (kalcium, foszfor, kálium, vas, cink, magnézium) tartalmaz, emellett
telítetlen szírsavakban gazdag, melyek köztudottan csökkentik a vér LDL
koleszterin szintjét. A-vitamin és vas tartalmának köszönhetően
idegrendszerünket is védi, valamint fogyasztásával mérsékelhetjük a
kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.
de az emberek többsége kevésbé tudja, hogy miben is különbözik a hántolt, natúr
pisztáciától. A zöld pisztáciát nem lehet könnyen beszerezni, mivel a
felhasználása eléggé korlátozott, így sokszor a hántolt, natúr pisztáciával
helyettesítik, mely élvezeti értékben jelentősen lemarad a zöld változattól. De
miben is különbözik? A zöld pisztáciát teljes érés előtt szedik le a fáról, így
a még zárt csonthéj védi a nem teljesen beérett zöld szemeket. A leszedett
magokat meg kell törni és ki kell válogatni, hogy a legjobb minőségű zöld
pisztáciát tudják biztosítani. Tudjátok mitől zöld a pisztácia? A
klorofilltől, mely érés során átalakul és egyre több antocianin vegyület alakul
ki, így nyerve az érett mag lilás, kékes színét. Zöld pisztáciát azonban a
valódi pisztácia ízéért szeretjük, mely az érés során megváltozik, ezért nem
tudunk hántolt, natúr pisztáciával ugyanazt az ízt elérni, mint zöld pisztácia
segítségével. Zöld pisztácia sosem tartalmazza a mag külső hártyáját, mely
nemkívánatos a legtöbb esetben.Készítsünk házi pisztáciakrémet zöld natúr
pisztáciábólMinden a megfelelő pisztácia kiválasztásával kezdődik; ha igazán
szép zöld pisztáciapasztát szeretnénk készíteni, akkor a fentebb említett zöld
pisztáciát kell beszereznünk, nem sózott és nem pirított pisztáciával kell
dolgoznunk. (Ebben az esetben barna színű pasztát kapunk, ami kevésbé szemet
gyönyörködtető.) A zöld pisztáciának színe és íze miatt fontos szerepe van az
eljárás során, a hagyományos barna pisztáciával szemben ezt már a szüretelés
előtt egy hónappal leszedik. Ha ezzel megvagyunk, onnantól, hogy a pisztáciákat
a robotgépbe tesszük gyakorlatilag nagyjából 5 perc alatt elkészíthetjük a
pasztát. Amennyiben nincs ilyen erős robotgéped, akkor választhatod a reszelt
zöld pisztáciát, melyet ipari teljesítményű hengerpárokkal készítünk a saját
üzemünkben. De mire használhatjuk? Igazi fine-dining kategória a
pisztáciakrém, használhatjuk desszertekhez - pl. pisztácia makaronhoz,
készíthetünk belőle jégkrémet, pisztáciavajat, de pirítósra kenve vagy
mártogatós formájában is remek nassolni való.Hogyan készítsük el, ha nem tudunk
beszerezni zöld pisztáciát, de hántolt, natúr pisztácia rendelkezésre
áll?Hozzávalók:120 g hántolt natúr pisztácia Megtisztítjuk a pisztácia
külsejét, vizet forralunk egy edényben, beletesszük a pisztáciákat majd
levesszük az edényt a tűzről. 1-2 perc után kiszedjük a pisztáciát az edényből
és lecsepegtetjük. Kiterítjük a zöld pisztáciát egy konyharuhára és eltávolítjuk
a barnás héjmaradványokat.Ezután 2 percre robotgépbe tesszük és hagyjuk amíg
pasztásabb állaga nem lesz.Hozzáadunk negyed csésze vizet és addig keverjük amíg
csomómentes és selymes textúrájú nem lesz.Légmentesen csomagolva 1-2 hétig eláll
a hűtőben, 3 hónapig pedig fagyasztva is megőrzi minőségét.120 g natúr
pisztáciapaszta tápanyagtartalma:Az így elkészült paszta nagyjából 697 kcal-t,
36g szénhidrátot, 26 g fehérjét, 55 g zsírt, ebből 7g telített zsírsavat, 7 mg
sót, 1239 mg káliumot, 12 g rostot, 10 g cukrot, 319 nemzetközi egység
A-vitamint, 4 mg C-vitamint, 132 mg kalciumotés 5 mg vasat tartalmaz.Miért
fogyasszuk?Bár magas kalóriatartalma miatt érdemes a mértékletesség elvét szem
előtt tartani, azért hasznos beépíteni étrendünkbe, hiszen rengeteg ásványi
anyagot (kalcium, foszfor, kálium, vas, cink, magnézium) tartalmaz, emellett
telítetlen szírsavakban gazdag, melyek köztudottan csökkentik a vér LDL
koleszterin szintjét. A-vitamin és vas tartalmának köszönhetően
idegrendszerünket is védi, valamint fogyasztásával mérsékelhetjük a
kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.
Adatlap
Ár: | 3.990 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.10.29 |
Eddig megtekintették 14 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Zöld pisztácia 200g " című hirdetést látja. (fent)