
STEVIA- SZÁRÍTOTT LEVÉL 50gr
STEVIA - JÁZMINPAKÓCA CUKORGYÁR A
KONYHAABLAKBAN!A XXI. SZÁZAD
ÉDESÍTŐSZERE30-SZOR ÉDESEBB A DRÁGA
CUKORNÁL!Cukorbetegek és
fogyókúrázók is bátran
használhatják.Ráadásként
baktérium és gombaölő,
vírusszaporodás blokkoló!Tavasztól
őszig szabadban vagy ablakban termeszthető napfényes
helyekenTélen konyhaablakban teleltethető, mivel magas
páratartalmat és hőmérsékletet
szeret.Főzésnél is használható, mert
hatóanyagai nem bomlanak le a melegítés
hatására.Ételek és italok
édesítésére
használják.Szárított leveleit le
kell forrázni és negyed órát
állni hagyni.2dl vízhez egy evőkanálnyi
levélmorzsa elég.A forrázat nagyon
édes, ezért lehet tárolni és csak
kis adagokban az italokhoz adni.A porrá őrölt leveleket
lisztadalékként tortákba,
süteményekbe lehet
felhasználni.Meggátolja számos
baktérium és vírus
szaporodását.Hatékonyan alkalmazható
szájfertőzések és influenza
kezelésére.Használhatják
cukorbetegségben, candidiasisban,
cukorérzékenységben szenvedő, illetve
túlsúlyos egyének is. Célunk,
hogy a Steviát(sztívia, sztevia), ezt a
természetes édesítőszert, melyet a
világ számos táján
évtizedek/évszázadok óta
fogyasztanak, Magyaroszágon is ismertté és
széles körben elérhetővé
tegyük. Ha Ön cukorbeteg,
fogyókúrázik vagy csak egyszerűen szeretne
egészségesebben élni, akkor a Stevia az
Ön édesítőszere is!A dél-amerikai
indiánok által már
évszázadokkal ezelőtt felfedezett
növény, a Stevia Rebaudiana egy olyan természetes
édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek
a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is
édesebbek lehetnek annál! Figyelemre
méltó, hogy fogszuvasodást nem okoz,
és az elhízásra hajlamos
fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert
kalóriatartalma nulla! A növénynek cukor-
és máj-anyagcserére gyakorolt
jótékony hatása emelhető még ki,
illetve gyulladáscsökkentő, emésztést
segítő hatása mellett magas C és A vitamin-
valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított!
Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány
tanulmány szerint a 2-es típusú
cukorbetegség ellen is ígéretes!
Gombaölő hatása miatt kiválóan
alkalmas Candida kúra alatti
édesítésre. Az intenzív
édes ízért felelős steviol glycoside-ok az
aszpartámmal ellentétben, főzés,
sütés, pH-változás esetén
sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű
helyettesítője lehet! sztívia eredeteA
sztívia Dél-Amerikából
származó növény, amely ismert
édesítő képességeiről és
egészségügyi előnyeiről. Hagyományosan
a paraguayi és brazil őslakos Guarani törzsek
használták, akik "ka'a
he'ê"-nek hívták,
ami "édes
fűszernövényt" jelent. Botanikai neve Stevia
rebaudiana, és az őszirózsafélék
(Asteraceae) családjába tartozik. A sztívia a
20. században kezdett elterjedni Európába
és Észak-Amerikába. Az első
tudományos leírást a svájci
botanikus, Moisés Santiago Bertoni nyújtotta 1899-ben. A
20. század közepén jelentek meg az első
kísérletek a sztívia kereskedelmi
felhasználására,
különösen Japánban, ahol a
sztívia népszerű cukorhelyettesítővé
vált.TermesztésA sztívia igénytelen
növény, amely a napos helyeket és a
jól áteresztő talajt kedveli. Eredetileg
egyéves növény volt, de a
nemesítési eljárásoknak
köszönhetően ma már évelő
növények közé sorolható.
Magassága 50-100 cm között van. Magról
vagy dugványokról is termeszthető, és a
leveleket közvetlenül virágzás előtt
gyűjtik be, amikor a legmagasabb az
édesítőanyag-tartalmuk.A sztívia
termesztése gazdaságilag és
ökológiailag is előnyös, mert jól nő
mérsékelt és trópusi
területeken egyaránt, fenntartható
növény, amely kevesebb vizet,
növényvédőszert és
műtrágyát igényel, mint a
hagyományos cukornád és cukorrépa,
így kisebb környezeti hatással jár. A
sztívia termesztése otthoni
körülmények között is
lehetséges és viszonylag egyszerű.Kémiai
összetételA sztívia fő
édesítő összetevői a steviol glikozidok,
elsősorban a steviosid és a rebaudiosid A. Ezek az
anyagok 200-300-szor édesebbek a
szacharóznál, ami lehetővé teszi,
hogy kisebb mennyiségben használják, hogy
elérjék a szükséges
édességet kalóriák
nélkül. A steviol glikozidok nem bomlanak le
glükózra a testben, ami azt jelenti, hogy nem
befolyásolják a vércukorszintet.Az eddigi
kutatások szerint a Stevia:Kalória
mentesSzénhidrát mentesNagyon kevés kell
belőleNincs mellékízeNem mérgezőTeljesen
természetesFőzhető, süthetőKlinikailag teszteltA
Steviát leginkább Dél-Amerikában
és Ázsiában termesztik,
jótékony hatásai miatt már
évszázadok óta
használják. Manapság a leveléből
teát főznek, a kivonatokat, pedig
édesítésre
használják.Egészségügyi
előnyök1. Vércukorszint
szabályozása: A
sztívia ideális a cukorbetegek
számára, mert nem befolyásolja a
vércukorszintet. A kutatások azt sugallják,
hogy javítja az inzulin működését
és az inzulinérzékenységet.2.
Súlykontroll: A
sztívia kalóriamentes, így megfelelő
cukorhelyettesítő azok számára, akik
csökkenteni szeretnék az energiabevitelüket
és kontrollálni akarják
testsúlyukat. A kutatások szerint a sztívia
fogyasztása hozzájárul a súly
és a testzsír
csökkentéséhez.3. Fogszuvasodás
megelőzése: A cukorral ellentétben a
sztívia nem támogatja a fogszuvasodást
okozó baktériumok
növekedését. Tanulmányok
bizonyítják, hogy a steviol glikozidok csökkentik
a plakk képződést és a fogszuvasodás
kockázatát.4. Antioxidáns
hatások: A sztívia antioxidánsokat
tartalmaz, amelyek védik a testet a káros szabad
gyököktől. Ezek az antioxidánsok
hozzájárulnak az oxidatív stressz és
a gyulladások elleni küzdelemhez.Változatos
formák és felhasználásA
sztívia különböző formákban
érhető el,
például szárított levelek, por,
folyékony kivonatok és
tabletták formájában.
Használható sütéshez,
főzéshez vagy italaik
édesítéséhez. Magas
édesítőereje miatt kisebb mennyiségben kell
használni, mint a hagyományos cukrot.
Például egy teáskanál
sztívia por édessége megfelel egy
csésze cukor
édességének.ForrásokYadav, S. K.,
& Guleria, P. (2012). Steviol glycosides from Stevia: biosynthesis pathway
review and their application in foods and medicine. Critical Reviews in Food
Science and Nutrition, 52(11), 988-998. Elérhető
itt: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408398.2010.519447Ez a
tanulmány a steviol glikozidok bioszintézisét
és élelmiszerekben és
gyógyászatban való alkalmazásukat
tárgyalja. A kutatás rámutat a
sztívia széles körű
egészségügyi előnyeire. Anton, S. D.,
Martin, C. K., Han, H., Coulon, S., Cefalu, W. T., Geiselman, P., &
Williamson, D. A. (2010). Effects of stevia, aspartame, and sucrose on food
intake, satiety, and postprandial glucose and insulin levels. Appetite, 55(1),
37-43. Elérhető itt: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20303371/Ez
a tanulmány a sztívia, az aszpartám
és a szacharóz hatásait vizsgálja az
ételfogyasztásra, a jóllakottságra
és az étkezés utáni
glükóz és inzulinszintekre. A
következtetések szerint a sztívia
segít szabályozni a vércukorszintet
és kontrollálni a kalóriabevitelt. Goyal,
S. K., Samsher, & Goyal, R. K. (2010). Stevia (Stevia rebaudiana) a
bio-sweetener: a review. International Journal of Food Sciences and Nutrition,
61(1), 1-10. Elérhető
itt: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19961353/Áttekintő
tanulmány, amely összefoglalja a sztívia
biológiai édesítőszerként
való tulajdonságait. Foglalkozik a sztívia
kémiai összetevőivel,
egészségügyi előnyeivel és
potenciális alkalmazásaival az
élelmiszeriparban.Gyártó: Golmitz&Golmitz
Kft., Almitas
KONYHAABLAKBAN!A XXI. SZÁZAD
ÉDESÍTŐSZERE30-SZOR ÉDESEBB A DRÁGA
CUKORNÁL!Cukorbetegek és
fogyókúrázók is bátran
használhatják.Ráadásként
baktérium és gombaölő,
vírusszaporodás blokkoló!Tavasztól
őszig szabadban vagy ablakban termeszthető napfényes
helyekenTélen konyhaablakban teleltethető, mivel magas
páratartalmat és hőmérsékletet
szeret.Főzésnél is használható, mert
hatóanyagai nem bomlanak le a melegítés
hatására.Ételek és italok
édesítésére
használják.Szárított leveleit le
kell forrázni és negyed órát
állni hagyni.2dl vízhez egy evőkanálnyi
levélmorzsa elég.A forrázat nagyon
édes, ezért lehet tárolni és csak
kis adagokban az italokhoz adni.A porrá őrölt leveleket
lisztadalékként tortákba,
süteményekbe lehet
felhasználni.Meggátolja számos
baktérium és vírus
szaporodását.Hatékonyan alkalmazható
szájfertőzések és influenza
kezelésére.Használhatják
cukorbetegségben, candidiasisban,
cukorérzékenységben szenvedő, illetve
túlsúlyos egyének is. Célunk,
hogy a Steviát(sztívia, sztevia), ezt a
természetes édesítőszert, melyet a
világ számos táján
évtizedek/évszázadok óta
fogyasztanak, Magyaroszágon is ismertté és
széles körben elérhetővé
tegyük. Ha Ön cukorbeteg,
fogyókúrázik vagy csak egyszerűen szeretne
egészségesebben élni, akkor a Stevia az
Ön édesítőszere is!A dél-amerikai
indiánok által már
évszázadokkal ezelőtt felfedezett
növény, a Stevia Rebaudiana egy olyan természetes
édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek
a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is
édesebbek lehetnek annál! Figyelemre
méltó, hogy fogszuvasodást nem okoz,
és az elhízásra hajlamos
fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert
kalóriatartalma nulla! A növénynek cukor-
és máj-anyagcserére gyakorolt
jótékony hatása emelhető még ki,
illetve gyulladáscsökkentő, emésztést
segítő hatása mellett magas C és A vitamin-
valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított!
Cukorbetegek is fogyaszthatják, valamint néhány
tanulmány szerint a 2-es típusú
cukorbetegség ellen is ígéretes!
Gombaölő hatása miatt kiválóan
alkalmas Candida kúra alatti
édesítésre. Az intenzív
édes ízért felelős steviol glycoside-ok az
aszpartámmal ellentétben, főzés,
sütés, pH-változás esetén
sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű
helyettesítője lehet! sztívia eredeteA
sztívia Dél-Amerikából
származó növény, amely ismert
édesítő képességeiről és
egészségügyi előnyeiről. Hagyományosan
a paraguayi és brazil őslakos Guarani törzsek
használták, akik "ka'a
he'ê"-nek hívták,
ami "édes
fűszernövényt" jelent. Botanikai neve Stevia
rebaudiana, és az őszirózsafélék
(Asteraceae) családjába tartozik. A sztívia a
20. században kezdett elterjedni Európába
és Észak-Amerikába. Az első
tudományos leírást a svájci
botanikus, Moisés Santiago Bertoni nyújtotta 1899-ben. A
20. század közepén jelentek meg az első
kísérletek a sztívia kereskedelmi
felhasználására,
különösen Japánban, ahol a
sztívia népszerű cukorhelyettesítővé
vált.TermesztésA sztívia igénytelen
növény, amely a napos helyeket és a
jól áteresztő talajt kedveli. Eredetileg
egyéves növény volt, de a
nemesítési eljárásoknak
köszönhetően ma már évelő
növények közé sorolható.
Magassága 50-100 cm között van. Magról
vagy dugványokról is termeszthető, és a
leveleket közvetlenül virágzás előtt
gyűjtik be, amikor a legmagasabb az
édesítőanyag-tartalmuk.A sztívia
termesztése gazdaságilag és
ökológiailag is előnyös, mert jól nő
mérsékelt és trópusi
területeken egyaránt, fenntartható
növény, amely kevesebb vizet,
növényvédőszert és
műtrágyát igényel, mint a
hagyományos cukornád és cukorrépa,
így kisebb környezeti hatással jár. A
sztívia termesztése otthoni
körülmények között is
lehetséges és viszonylag egyszerű.Kémiai
összetételA sztívia fő
édesítő összetevői a steviol glikozidok,
elsősorban a steviosid és a rebaudiosid A. Ezek az
anyagok 200-300-szor édesebbek a
szacharóznál, ami lehetővé teszi,
hogy kisebb mennyiségben használják, hogy
elérjék a szükséges
édességet kalóriák
nélkül. A steviol glikozidok nem bomlanak le
glükózra a testben, ami azt jelenti, hogy nem
befolyásolják a vércukorszintet.Az eddigi
kutatások szerint a Stevia:Kalória
mentesSzénhidrát mentesNagyon kevés kell
belőleNincs mellékízeNem mérgezőTeljesen
természetesFőzhető, süthetőKlinikailag teszteltA
Steviát leginkább Dél-Amerikában
és Ázsiában termesztik,
jótékony hatásai miatt már
évszázadok óta
használják. Manapság a leveléből
teát főznek, a kivonatokat, pedig
édesítésre
használják.Egészségügyi
előnyök1. Vércukorszint
szabályozása: A
sztívia ideális a cukorbetegek
számára, mert nem befolyásolja a
vércukorszintet. A kutatások azt sugallják,
hogy javítja az inzulin működését
és az inzulinérzékenységet.2.
Súlykontroll: A
sztívia kalóriamentes, így megfelelő
cukorhelyettesítő azok számára, akik
csökkenteni szeretnék az energiabevitelüket
és kontrollálni akarják
testsúlyukat. A kutatások szerint a sztívia
fogyasztása hozzájárul a súly
és a testzsír
csökkentéséhez.3. Fogszuvasodás
megelőzése: A cukorral ellentétben a
sztívia nem támogatja a fogszuvasodást
okozó baktériumok
növekedését. Tanulmányok
bizonyítják, hogy a steviol glikozidok csökkentik
a plakk képződést és a fogszuvasodás
kockázatát.4. Antioxidáns
hatások: A sztívia antioxidánsokat
tartalmaz, amelyek védik a testet a káros szabad
gyököktől. Ezek az antioxidánsok
hozzájárulnak az oxidatív stressz és
a gyulladások elleni küzdelemhez.Változatos
formák és felhasználásA
sztívia különböző formákban
érhető el,
például szárított levelek, por,
folyékony kivonatok és
tabletták formájában.
Használható sütéshez,
főzéshez vagy italaik
édesítéséhez. Magas
édesítőereje miatt kisebb mennyiségben kell
használni, mint a hagyományos cukrot.
Például egy teáskanál
sztívia por édessége megfelel egy
csésze cukor
édességének.ForrásokYadav, S. K.,
& Guleria, P. (2012). Steviol glycosides from Stevia: biosynthesis pathway
review and their application in foods and medicine. Critical Reviews in Food
Science and Nutrition, 52(11), 988-998. Elérhető
itt: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408398.2010.519447Ez a
tanulmány a steviol glikozidok bioszintézisét
és élelmiszerekben és
gyógyászatban való alkalmazásukat
tárgyalja. A kutatás rámutat a
sztívia széles körű
egészségügyi előnyeire. Anton, S. D.,
Martin, C. K., Han, H., Coulon, S., Cefalu, W. T., Geiselman, P., &
Williamson, D. A. (2010). Effects of stevia, aspartame, and sucrose on food
intake, satiety, and postprandial glucose and insulin levels. Appetite, 55(1),
37-43. Elérhető itt: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20303371/Ez
a tanulmány a sztívia, az aszpartám
és a szacharóz hatásait vizsgálja az
ételfogyasztásra, a jóllakottságra
és az étkezés utáni
glükóz és inzulinszintekre. A
következtetések szerint a sztívia
segít szabályozni a vércukorszintet
és kontrollálni a kalóriabevitelt. Goyal,
S. K., Samsher, & Goyal, R. K. (2010). Stevia (Stevia rebaudiana) a
bio-sweetener: a review. International Journal of Food Sciences and Nutrition,
61(1), 1-10. Elérhető
itt: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19961353/Áttekintő
tanulmány, amely összefoglalja a sztívia
biológiai édesítőszerként
való tulajdonságait. Foglalkozik a sztívia
kémiai összetevőivel,
egészségügyi előnyeivel és
potenciális alkalmazásaival az
élelmiszeriparban.Gyártó: Golmitz&Golmitz
Kft., Almitas
Adatlap
| Ár: | 1.750 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Feladás dátuma: | 2025.12.11 |
| Eddig megtekintették 7 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "STEVIA- SZÁRÍTOTT LEVÉL 50gr " című hirdetést látja. (fent)





