
Természet Áldása birs gyümölcslé 1L
Birs gyümölcslé 1LA birs (birsalma vagy birskörte) a rózsafélék
(Rosaceae) családjába tartozik, melyet illatos gyümölcséért termesztenek. A
meleg mérsékelt éghajlatú Délnyugat-Ázsia kaukázusi területein
őshonos. Régebben torokfájás, vérzések, bélrendszeri betegségek, hasmenés
és számos egyéb gyomor probléma kezelése alkalmazták. Hatásosnak bizonyult
a szájfekély és a kellemetlen lehelet ellen is. Iránban és Afganisztánban
magjait megfőzve nyákképző tulajdonságát kihasználva tüdőgyulladás kezelésére
használták.A birs kiváló forrása
C-vitaminnak, cinknek, káliumnak, réznek, vasnak és
diétás rostoknak. Ásványi anyagai közül kiemelkednek a vörösvérsejtek
termelődéséhez szükséges a vas, a réz és a cink. Emellett gazdag bizonyos
szerves vegyületekben, mint például katekin, epikatekin, limonin és egyéb
különböző fitonutriensek, melyek elsősorban a birs egészségre gyakorolt pozitív
hatásáért
felelnek. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően- mely
leginkább a fenolos összetevőiből és fitonutrienseiből származik- a
birsalma hatásos
a szervezet káros szabad gyökeinek semlegesítésében,
melyek a sejtek anyagcseréjének melléktermékeként az egészséges sejtek
mutációjához vagy akár pusztulásához vezethetnek. A gyümölcs antioxidáns anyagai
csökkentik különböző daganattípusok kifejlődését.A benne található kálium a
szervezet egyik legfontosabb ásványi anyaga, amely elengedhetetlen a vérnyomás
és a folyadékháztartás szabályozásában. A szív és érrendszeri betegségek
megelőzésében is fontos szerepet van, az érelmeszesedés, koronáriás
szívbetegségek, szívroham és a stroke rizikóját csökkenti. Magas
antioxidáns tartalma mellett jelentős a C-és E-vitamin tartalma,
melyek a szervezetben végbemenő különböző folyamatok
részeként erősítik az immunrendszert. A C-vitamin például növeli a
fehérvérsejtek mennyiségét, melyek testünk első védelmi vonalai a kórokozók,
vírusok és baktériumok ellen.Rostjainak köszönhetően a birs egyes
emésztőrendszert érintő betegségek megelőzésében is szerepet játszik, mint
például a gyulladásos bélbetegségek, különféle daganatok vagy diverticulosis (a
vastagbél falának előboltosulása). Katekinje és epikatekinje védik a vastagbél
nyálkahártyáját a rákkeltő méreganyagok megkötése által. Jelentős
antioxidáns tartalma és vitaminjai a bőr egészségének, szépségének és
fiatalságában is szerepet játszanak. A szabad gyökök eltávolítása csökkenti
a ráncok és pattanások megjelenését, valamint segíti a bőr védelmét az UV
sugarak káros hatásaival szemben. A birs is, ahogyan a legtöbb
gyümölcs, rostokban gazdag, ezáltal az emésztőrendszer működését fokozza és
szabályozza. Amellett, hogy energiát ad, a fölösleges kilóktól is segít
megszabadulni.Fogyaszd Te is a Természet Áldása Birsalmalét mindennap egészséged
megőrzése érdekében!
(Rosaceae) családjába tartozik, melyet illatos gyümölcséért termesztenek. A
meleg mérsékelt éghajlatú Délnyugat-Ázsia kaukázusi területein
őshonos. Régebben torokfájás, vérzések, bélrendszeri betegségek, hasmenés
és számos egyéb gyomor probléma kezelése alkalmazták. Hatásosnak bizonyult
a szájfekély és a kellemetlen lehelet ellen is. Iránban és Afganisztánban
magjait megfőzve nyákképző tulajdonságát kihasználva tüdőgyulladás kezelésére
használták.A birs kiváló forrása
C-vitaminnak, cinknek, káliumnak, réznek, vasnak és
diétás rostoknak. Ásványi anyagai közül kiemelkednek a vörösvérsejtek
termelődéséhez szükséges a vas, a réz és a cink. Emellett gazdag bizonyos
szerves vegyületekben, mint például katekin, epikatekin, limonin és egyéb
különböző fitonutriensek, melyek elsősorban a birs egészségre gyakorolt pozitív
hatásáért
felelnek. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően- mely
leginkább a fenolos összetevőiből és fitonutrienseiből származik- a
birsalma hatásos
a szervezet káros szabad gyökeinek semlegesítésében,
melyek a sejtek anyagcseréjének melléktermékeként az egészséges sejtek
mutációjához vagy akár pusztulásához vezethetnek. A gyümölcs antioxidáns anyagai
csökkentik különböző daganattípusok kifejlődését.A benne található kálium a
szervezet egyik legfontosabb ásványi anyaga, amely elengedhetetlen a vérnyomás
és a folyadékháztartás szabályozásában. A szív és érrendszeri betegségek
megelőzésében is fontos szerepet van, az érelmeszesedés, koronáriás
szívbetegségek, szívroham és a stroke rizikóját csökkenti. Magas
antioxidáns tartalma mellett jelentős a C-és E-vitamin tartalma,
melyek a szervezetben végbemenő különböző folyamatok
részeként erősítik az immunrendszert. A C-vitamin például növeli a
fehérvérsejtek mennyiségét, melyek testünk első védelmi vonalai a kórokozók,
vírusok és baktériumok ellen.Rostjainak köszönhetően a birs egyes
emésztőrendszert érintő betegségek megelőzésében is szerepet játszik, mint
például a gyulladásos bélbetegségek, különféle daganatok vagy diverticulosis (a
vastagbél falának előboltosulása). Katekinje és epikatekinje védik a vastagbél
nyálkahártyáját a rákkeltő méreganyagok megkötése által. Jelentős
antioxidáns tartalma és vitaminjai a bőr egészségének, szépségének és
fiatalságában is szerepet játszanak. A szabad gyökök eltávolítása csökkenti
a ráncok és pattanások megjelenését, valamint segíti a bőr védelmét az UV
sugarak káros hatásaival szemben. A birs is, ahogyan a legtöbb
gyümölcs, rostokban gazdag, ezáltal az emésztőrendszer működését fokozza és
szabályozza. Amellett, hogy energiát ad, a fölösleges kilóktól is segít
megszabadulni.Fogyaszd Te is a Természet Áldása Birsalmalét mindennap egészséged
megőrzése érdekében!
Adatlap
| Ár: | 1.940 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.23 |
| Eddig megtekintették 13 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása birs gyümölcslé 1L" című hirdetést látja. (fent)





