Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

Shiitake+Cink S.Bernhard 180 db kapszula #814

A Shiitake gomba egyes komponenseinek megvan az a tulajdonsága, hogy sikeresen
modulálják a sejtimmunitást, csökkentik a vérnyomást, illetve a vér
zsírtartalmát, megállítják a tumor növekedését. A shiitake gomba (Lentinula
edodes) Kelet-Ázsiában honos, Kínában és Japánban mintegy 2000 éve ismert kitűnő
csemege. Kizárólag a már elhalt fák törzsén él, főleg tölgyfán, bükkön és
gesztenyén. A gombának különleges, kissé a fokhagymára emlékeztető aromája van.
Egészségvédő hatása miatt a kínai népi gyógyászatban a testet és lelket
felfrissítő életelixírnek tartják. A shiitake világszerte elterjedt étkezési
gomba, amelyből a csiperke és a laska után legtöbbet termesztenek. Évi mintegy
600 000 tonnát állítanak elő, túlnyomórészt Kelet-Ázsiában. Innen kerül
szárított állapotban a Föld mintegy negyven országába. A fontos fehérje- és
káliumforrás, de tönkjében rengeteg cink is található. Sok komplex szénhidrátot,
poliszacharidokat tartalmaz. Termőtestjében valamennyi aminosav megtalálható, de
különösen leucinban és lizinben gazdag. Szárazanyag-tartalmának csaknem 14
százaléka aminosav, amelynek csaknem 40 százaléka létfontosságú. Tudományos
vizsgálatok egész sora bizonyította, hogy számos hatóanyagot tartalmaz, közöttük
az immunrendszert erősítő lentinánt, melyből ma már gyógyszert is készítenek.
100 g shiitake 12,5 g fehérjét, 1,6 g zsírt, 65,5 g szénhidrátot, 5,5 g rostot,
16 mg kalciumot, 200 mg foszfort, 0,39 mg vasat és 10 mg niacint (B3 vitamin),
valamint 15,8 százalékban vizet tartalmaz. Jó tudni A shiitake gomba ideális
élelmiszer, hiszen rostanyagban gazdag, alacsony kalóriatartalmú, és több, a
szervezet számára nélkülözhetetlen aminosav, sokféle enzim és vitamin található
benne. Jelentős B-vitamin-forrás. Ásványi anyagai közül említésre méltó magas
cinktartalma, ami jelentős szerepet játszik az immunrendszer aktivizálásában. Ha
a gombát napsugárzás vagy UV-sugarak érik, 4?5 szárított termő test
elfogyasztása elegendő egy felnőtt ember napi teljes D-vitamin-igényének
kielégítéséhez. E tulajdonság különösen vegetáriánusok számára előnyös, hiszen
ők gyakran szenvednek D-vitamin-hiányban. Miben rejlik a csoda? A shiitake gomba
egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik. Számos
összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle ? köztük a
legjelentősebb a lentinán ?, amely gátolja a baktériumok és a vírusok
szaporodását, és az immunrendszer erősítésével még daganatgátló hatással is
rendelkezik. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinán hatására egyrészt
biológiailag aktív anyagok (interferon, interleukin) termelődnek, melyek
ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését, másrészt fokozzák a vérben
levő falósejtek (makrofágok) aktivitását. Ez a magyarázata a gomba allergia- és
gyulladáscsökkentő hatásának is. Ma már számos külföldi kórházban az orvosok a
rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg shiitake kivonatot is
adagolnak a betegnek, hogy csökkentsék az erős vegyszerek egészséges szövetekre
és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait. A gomba rendszeres
fogyasztása (eritadenin tartalma miatt) jelentősen csökkenti a vér
koleszterinszintjét, így véd a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulása
ellen, továbbá szerepet játszik az agyvérzés megelőzésében. Japánban a Tohoku
Egyetemen megállapították, hogy a shiitake gomba fokozza az inzulintermelést,
ezáltal csökkenti a vércukorszintet, tehát a gomba fogyasztását cukorbetegeknek
is ajánlják. Ki kell még emelni a shiitake gomba (thioprolin tartalma miatt)
méregtelenítő hatását, ugyanis az élelmiszerek tartósítása során felhasznált,
rákkeltő nitriteket megköti. A shiitake a makrobiotikus diétában is jelentős
szerepet játszik, főleg a nyákoldó és a tejtermékek, állati eredetű zsírok
fogyasztása miatti lerakódásokat tisztító hatásáról ismeretes. A por alakú
shiitake Öngyógyítás céljára alkalmas az egész szárított termőtest vagy a
szárított és porított testből készült tea. Készíthető belőle leves vagy étel is.
Napi adagként ? attól függően, hogy a cél megelőzés vagy gyógyítás ? a
szakemberek 6?16 g szárított gombát javasolnak, ami 60?100 g friss gombával
egyenértékű. Meghűlés esetén is csodákat tesz Hazai tapasztalatok alapján a
gomba fogyasztása néhány nap alatt rendbe hozza a hurutos megbetegedéseket,
kiváló köptető, hurutoldó és megszünteti a köhögést. Újabb japán és amerikai
tudományos kísérletek igazolták, hogy a shiitake fogyasztása 70 százalékos
védettséget nyújt az influenza A-vírussal szemben. Használják még gyomorfekély,
köszvény, székrekedés, különböző allergiák, aranyér, neuralgiák és szexuális
zavarok kezelésére is. A shiitake gombából készült kivonatot újabban a
kozmetikai iparban is felhasználják: különböző krémekhez adagolva gyulladásos,
pattanásos bőr ápolására javasolják, továbbá lassítja az öregedési folyamatot
is. A készítményt hosszabb időn keresztül is lehet szedni úgy, mint
táplálék-kiegészítőt, így érve el pozitív hatásokat különféle daganatos
megbetegedéseknél és hasnyálmirigy megbetegedéseknél. Összetevők: Shiitake por
/77,4 százalék/, zselatin, cinkélesztő, magnéziumsztarát Hatóanyagok 1
kapszulában: Shiitake por: 380 mg Cink: 1 mg

Tovább
Adatlap
Ár: 5.753 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.10.29
Eddig megtekintették 70 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Shiitake+Cink S.Bernhard 180 db kapszula #814
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Shiitake+Cink S.Bernhard 180 db kapszula #814" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem