
Aprohirdetese.hu > Egyéb börze > Hirdetés
Canelé sütőforma szilikonból - süteménykészítéshez
Szeretsz édességeket készíteni, és örömmel leped meg barátaidat saját
sütijeiddel? Talán már találkoztál ezzel a kívül ropogós, belül omlós
finomsággal? Hozd el a francia konyha varázsát otthonodba! Ezzel a szilikon
formával tökéletes Canelé-t készíthetsz! Nem hiányozhat a konyhádból, ha
rajongsz a francia konyháért és a süteményekért! Próbáld ki ezt a receptet, hogy
azonnal használhasd a formát: Hozzávalók: (8-10 darab készül belőle) 5 dl
zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4
evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy
vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat vágjuk fel, és a kikapart magokkal
együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon melegítsük fel, és tartsuk melegen 5-6
percig, de ne forraljuk. Vegyük le a tűzről, távolítsuk el a vaníliarudat, majd
keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kicsit hűlni. A lisztet szitáljuk egy
tálba, keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a tojássárgákat.
Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy
lefedhető edénybe, és tegyük hűtőbe egy éjszakára. A formákat kenjük ki a vaj és
méz keverékével, hogy a canelé külseje szép barnára süljön. A franciák régen
olaj és méhviasz keverékét használták, de manapság a vaj is tökéletes. A kikent
formákat helyezzük 15 percre a fagyasztóba. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A
rumos-vaníliás keveréket öntsük a formákba ? hagyjunk fél centit a peremig ?,
majd süssük 65-70 percig. Még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hogy hűljön.
Bár égettnek tűnhet, ez az igazi. Még langyosan, kézzel fogyasszuk, café au lait
kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete: 29,5x17,5x5 cm Mit
rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma (szilikon)
sütijeiddel? Talán már találkoztál ezzel a kívül ropogós, belül omlós
finomsággal? Hozd el a francia konyha varázsát otthonodba! Ezzel a szilikon
formával tökéletes Canelé-t készíthetsz! Nem hiányozhat a konyhádból, ha
rajongsz a francia konyháért és a süteményekért! Próbáld ki ezt a receptet, hogy
azonnal használhasd a formát: Hozzávalók: (8-10 darab készül belőle) 5 dl
zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4
evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy
vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat vágjuk fel, és a kikapart magokkal
együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon melegítsük fel, és tartsuk melegen 5-6
percig, de ne forraljuk. Vegyük le a tűzről, távolítsuk el a vaníliarudat, majd
keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kicsit hűlni. A lisztet szitáljuk egy
tálba, keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a tojássárgákat.
Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy
lefedhető edénybe, és tegyük hűtőbe egy éjszakára. A formákat kenjük ki a vaj és
méz keverékével, hogy a canelé külseje szép barnára süljön. A franciák régen
olaj és méhviasz keverékét használták, de manapság a vaj is tökéletes. A kikent
formákat helyezzük 15 percre a fagyasztóba. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A
rumos-vaníliás keveréket öntsük a formákba ? hagyjunk fél centit a peremig ?,
majd süssük 65-70 percig. Még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hogy hűljön.
Bár égettnek tűnhet, ez az igazi. Még langyosan, kézzel fogyasszuk, café au lait
kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete: 29,5x17,5x5 cm Mit
rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma (szilikon)
Adatlap
| Ár: | 2.490 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.09 |
| Eddig megtekintették 4 alkalommal | |
A hirdető adatai
Egyéb börze rovaton belül a(z) "Canelé sütőforma szilikonból - süteménykészítéshez" című hirdetést látja. (fent)





