
GAL K-komplex
GAL K-komplex vitamin, 500 mcg K-komplex x 30 adag, 20 ml K1- és K2-vitamin
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Adagolási javaslat: Napi 24 csepp, kiskanálra cseppentve
vagy az ételhez keverve. Előnyös zsiradékban gazdag főétkezésekkor. Folyadékba
ne keverje! Figyelem, kumarin típusú véralvadásgátlót szedő egyéneknek nem
javasolt! Eltarthatóság: Felbontást követően egy éven belül fogyassza el. A
pipetta szennyeződése a termék gyors romlásához vezet. Kiknek ajánljuk a GAL
K-komplexet? A K-vitaminnak rengeteg létfontosságú szerepe van a szervezetünk
működésében, így a GAL K-komplex termékünket mindenkinek ajánljuk, aki egyéb
forrásokból nem jut elegendő K-vitaminhoz. A K-vitamin egyik legfontosabb
tulajdonsága, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és a fogakba), ne
pedig oda, ahol árt (ilyenek a lágyszövetek, a vesék és az erek). Több tanulmány
is igazolta, hogy megfelelő dózisban pótolva nem csak a K2-vitaminok, hanem a
K1-vitamin is rendkívül hatékonyan aktiválja ezeket a fehérjéket, így
egyedüliként képes biztosítani a K-vitamin összes egészségügyi hatását, nem csak
a véralvadásét, mint ahogyan azt sokan a mai napig tévesen állítják. A GAL
K-komplex termékeink éppen ezért a megfelelő transz formájú K2 MK-7 mellett nagy
mennyiségű K1-vitamint is tartalmaznak. A K-vitamin legfontosabb hatásai
röviden: Biztosítja a megfelelő véralvadást. Erősíti a csontokat és a fogakat, a
csontok rugalmasságának javításával pedig segít megelőzni a csonttöréseket.
Csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, segít megelőzni a
meszesedést. Növeli a K3-vitamin-szintet, ami a jelenlegi vizsgálatok alapján
rákellenes tulajdonságokkal bír. Miért rendkívül fontos a K1-vitamin? Vezető
fejlesztőnk, Szabó Gál Bence szakirodalmi áttekintéséből kiderült, hogy a
K1-vitamin fogyasztása nem csak K1-vitamint szolgáltat, de a K2-vitamin
számunkra hasznos MK-4 formájának biztosítására is a legmegfelelőbb választás,
így mellé nem is kell feltétlenül K2-vitamint fogyasztanunk. Azokban a
tudományos kutatásokban, amelyekben a K1-vitamin pótlását vizsgálták,
hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és a szív- és érrendszeri
problémák megelőzésében, mint a K2-vitaminok. Ha kevésbé hatékony, miért
tartalmaz a termékünk K2-vitamint is? Ennek egyetlen oka, hogy a K2-vitamin
MK-7-es formájának bioakkumulálódása, vagyis a vitamin szervezetben való
felhalmozódása háromszor hatékonyabb a K1-vitaminhoz képest, tehát kevesebb is
elég belőle. Ez azért is fontos, mert az EU-ban meghatározott maximális napi
mennyiség 1000 mcg K-vitamin, viszont magasabb K-vitamin szöveti szintet
érhetünk el azzal, ha az 1000 mcg egy részét K1-ről MK-7-re cseréljük. A
K2-vitamin jobb felhalmozódása miatt ezzel a lépéssel maximalizálható a
K-vitamin bevitel hatékonysága. Miért előnyösebb, ha K1-vitamint is pótlunk?
Megfelelő K1-vitamin bevitel esetén a szervezetünk K1-vitaminból pont annyi
K2-vitamint állít elő, amennyire szüksége van, megtartva a szövetek ideális
K1/K2-vitamin arányát. A túlzott K2-vitamin fogyasztás azonban felboríthatja ezt
a természetes egyensúlyt. Azokban a tudományos kutatásokban, amelyek során a
K1-vitamin pótlását vizsgálták, hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és
a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében, mint önmagukban a K2-vitaminok.
Miért fogyasztanak sokan túl kevés K1-vitamint? A K1-vitamin főleg zöld leveles
zöldségekben található, amelyek közel 500 mcg mennyiséget tartalmaznak 100
grammonként. A hüvelyesek és a gyümölcsök, a máj, valamint a magvak szintén
tartalmaznak K1-et, bár ennél jóval kevesebbet. Az evolúció során K-vitamin
bevitelünket főleg K1-vitaminban gazdag zöldségekből és tengeri ételekből
fedeztük, amelyekből átlagosan egyre kevesebbet fogyasztunk. Amennyiben
megfelelő lenne az emberek K1-vitamin ellátottsága, a pótlását nem találták
volna olyan hatékonynak a vizsgálatok során. Mivel szinte kivétel nélkül pozitív
változásokat eredményezett, kijelenthető, hogy az emberek többsége különböző
mértékű K1-vitamin-hiányban szenved. Mennyi K-vitamint érdemes pótolni?
K1-vitaminból hivatalosan 100 mikrogrammnyi mennyiséget ajánlanak, azonban ez
csak a véralvadási faktorok aktiválásához elegendő, míg ennek legalább az
ötszöröse, 500 mikrogramm szükséges a csontozatra és a szív- és érrendszerre
gyakorolt pozitív hatások eléréséhez. Legalább ennyit érdemes pótolnia
mindenkinek, különösen, ha az étrendje nem gazdag K1-vitaminban. Pár
vizsgálatban ennél jóval magasabb, napi 2-5 mg-os dózisokat is alkalmaztak már
éveken keresztül, ami több problémával kapcsolatban is kiváló eredményeket
produkált, mellékhatások nélkül. Bár K2-MK-7-et nem szükséges külön pótolnunk,
de ha mégis így döntünk, akkor a megfelelő mennyisége, ha napi 100-200 mcg-ot
fogyasztunk legalább ötször annyi K1-vitamin mellett. A GAL K-komplex és
Multivitamin termékeink eleve úgy vannak tervezve, hogy megtartsák ezt az
ideális arányt. Őseink K2-vitamin bevitele elenyésző volt Ezer évvel ezelőtt még
nem létezett olyan élelmiszer, ami K2-vitamint tartalmazott volna, de pár
évtizeddel ezelőtt is csak elvétve találkozhattunk ilyennel. Ezzel ellentétben a
K1-vitamin forrásai mindig is jelen voltak, és őseink ? ahogyan a mai természeti
népek ? nagy mennyiségben jutottak hozzá, főleg algákból, zöldségekből és
magvakból. Annak ellenére, hogy nem fogyasztottak közvetlenül K2-vitamint, mégis
tökéletes volt az ellátottságuk, hiszen a K1-vitamin remekül alakult át K3-má,
majd K2-MK4-gyé. Különösen, ha a D3-vitamin szintjük az A-vitaminnal, a
magnéziummal és a B6-vitaminnal együtt szintén megfelelő volt. Fontos a
megfelelő K1/K2 arány A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, fordítva azonban
ez nem történik meg. Emiatt, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagyobb
mennyiségben, az idővel kiszorítja a K1-et, ami felborítja a szöveteinkben a
természetes és ideális K-vitamin arányt. Ennek megtartása pedig kiemelten
fontos, mivel a különböző szerveinknek magukra jellemző K-vitamin arányuk van
(pl. a szív a K1-et, míg az agy a K2-t preferálja).
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Adagolási javaslat: Napi 24 csepp, kiskanálra cseppentve
vagy az ételhez keverve. Előnyös zsiradékban gazdag főétkezésekkor. Folyadékba
ne keverje! Figyelem, kumarin típusú véralvadásgátlót szedő egyéneknek nem
javasolt! Eltarthatóság: Felbontást követően egy éven belül fogyassza el. A
pipetta szennyeződése a termék gyors romlásához vezet. Kiknek ajánljuk a GAL
K-komplexet? A K-vitaminnak rengeteg létfontosságú szerepe van a szervezetünk
működésében, így a GAL K-komplex termékünket mindenkinek ajánljuk, aki egyéb
forrásokból nem jut elegendő K-vitaminhoz. A K-vitamin egyik legfontosabb
tulajdonsága, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és a fogakba), ne
pedig oda, ahol árt (ilyenek a lágyszövetek, a vesék és az erek). Több tanulmány
is igazolta, hogy megfelelő dózisban pótolva nem csak a K2-vitaminok, hanem a
K1-vitamin is rendkívül hatékonyan aktiválja ezeket a fehérjéket, így
egyedüliként képes biztosítani a K-vitamin összes egészségügyi hatását, nem csak
a véralvadásét, mint ahogyan azt sokan a mai napig tévesen állítják. A GAL
K-komplex termékeink éppen ezért a megfelelő transz formájú K2 MK-7 mellett nagy
mennyiségű K1-vitamint is tartalmaznak. A K-vitamin legfontosabb hatásai
röviden: Biztosítja a megfelelő véralvadást. Erősíti a csontokat és a fogakat, a
csontok rugalmasságának javításával pedig segít megelőzni a csonttöréseket.
Csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, segít megelőzni a
meszesedést. Növeli a K3-vitamin-szintet, ami a jelenlegi vizsgálatok alapján
rákellenes tulajdonságokkal bír. Miért rendkívül fontos a K1-vitamin? Vezető
fejlesztőnk, Szabó Gál Bence szakirodalmi áttekintéséből kiderült, hogy a
K1-vitamin fogyasztása nem csak K1-vitamint szolgáltat, de a K2-vitamin
számunkra hasznos MK-4 formájának biztosítására is a legmegfelelőbb választás,
így mellé nem is kell feltétlenül K2-vitamint fogyasztanunk. Azokban a
tudományos kutatásokban, amelyekben a K1-vitamin pótlását vizsgálták,
hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és a szív- és érrendszeri
problémák megelőzésében, mint a K2-vitaminok. Ha kevésbé hatékony, miért
tartalmaz a termékünk K2-vitamint is? Ennek egyetlen oka, hogy a K2-vitamin
MK-7-es formájának bioakkumulálódása, vagyis a vitamin szervezetben való
felhalmozódása háromszor hatékonyabb a K1-vitaminhoz képest, tehát kevesebb is
elég belőle. Ez azért is fontos, mert az EU-ban meghatározott maximális napi
mennyiség 1000 mcg K-vitamin, viszont magasabb K-vitamin szöveti szintet
érhetünk el azzal, ha az 1000 mcg egy részét K1-ről MK-7-re cseréljük. A
K2-vitamin jobb felhalmozódása miatt ezzel a lépéssel maximalizálható a
K-vitamin bevitel hatékonysága. Miért előnyösebb, ha K1-vitamint is pótlunk?
Megfelelő K1-vitamin bevitel esetén a szervezetünk K1-vitaminból pont annyi
K2-vitamint állít elő, amennyire szüksége van, megtartva a szövetek ideális
K1/K2-vitamin arányát. A túlzott K2-vitamin fogyasztás azonban felboríthatja ezt
a természetes egyensúlyt. Azokban a tudományos kutatásokban, amelyek során a
K1-vitamin pótlását vizsgálták, hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és
a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében, mint önmagukban a K2-vitaminok.
Miért fogyasztanak sokan túl kevés K1-vitamint? A K1-vitamin főleg zöld leveles
zöldségekben található, amelyek közel 500 mcg mennyiséget tartalmaznak 100
grammonként. A hüvelyesek és a gyümölcsök, a máj, valamint a magvak szintén
tartalmaznak K1-et, bár ennél jóval kevesebbet. Az evolúció során K-vitamin
bevitelünket főleg K1-vitaminban gazdag zöldségekből és tengeri ételekből
fedeztük, amelyekből átlagosan egyre kevesebbet fogyasztunk. Amennyiben
megfelelő lenne az emberek K1-vitamin ellátottsága, a pótlását nem találták
volna olyan hatékonynak a vizsgálatok során. Mivel szinte kivétel nélkül pozitív
változásokat eredményezett, kijelenthető, hogy az emberek többsége különböző
mértékű K1-vitamin-hiányban szenved. Mennyi K-vitamint érdemes pótolni?
K1-vitaminból hivatalosan 100 mikrogrammnyi mennyiséget ajánlanak, azonban ez
csak a véralvadási faktorok aktiválásához elegendő, míg ennek legalább az
ötszöröse, 500 mikrogramm szükséges a csontozatra és a szív- és érrendszerre
gyakorolt pozitív hatások eléréséhez. Legalább ennyit érdemes pótolnia
mindenkinek, különösen, ha az étrendje nem gazdag K1-vitaminban. Pár
vizsgálatban ennél jóval magasabb, napi 2-5 mg-os dózisokat is alkalmaztak már
éveken keresztül, ami több problémával kapcsolatban is kiváló eredményeket
produkált, mellékhatások nélkül. Bár K2-MK-7-et nem szükséges külön pótolnunk,
de ha mégis így döntünk, akkor a megfelelő mennyisége, ha napi 100-200 mcg-ot
fogyasztunk legalább ötször annyi K1-vitamin mellett. A GAL K-komplex és
Multivitamin termékeink eleve úgy vannak tervezve, hogy megtartsák ezt az
ideális arányt. Őseink K2-vitamin bevitele elenyésző volt Ezer évvel ezelőtt még
nem létezett olyan élelmiszer, ami K2-vitamint tartalmazott volna, de pár
évtizeddel ezelőtt is csak elvétve találkozhattunk ilyennel. Ezzel ellentétben a
K1-vitamin forrásai mindig is jelen voltak, és őseink ? ahogyan a mai természeti
népek ? nagy mennyiségben jutottak hozzá, főleg algákból, zöldségekből és
magvakból. Annak ellenére, hogy nem fogyasztottak közvetlenül K2-vitamint, mégis
tökéletes volt az ellátottságuk, hiszen a K1-vitamin remekül alakult át K3-má,
majd K2-MK4-gyé. Különösen, ha a D3-vitamin szintjük az A-vitaminnal, a
magnéziummal és a B6-vitaminnal együtt szintén megfelelő volt. Fontos a
megfelelő K1/K2 arány A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, fordítva azonban
ez nem történik meg. Emiatt, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagyobb
mennyiségben, az idővel kiszorítja a K1-et, ami felborítja a szöveteinkben a
természetes és ideális K-vitamin arányt. Ennek megtartása pedig kiemelten
fontos, mivel a különböző szerveinknek magukra jellemző K-vitamin arányuk van
(pl. a szív a K1-et, míg az agy a K2-t preferálja).
Adatlap
| Ár: | 2.370 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Állapota: | Új |
| Termék: | Egyéb felszerelés |
| Feladás dátuma: | 2025.12.19 |
| Eddig megtekintették 8 alkalommal | |
A hirdető adatai
Állattartáshoz rovaton belül a(z) "GAL K-komplex" című hirdetést látja. (fent)





