
GAL Csirkeporc- komplex
GAL Csirkeporc-komplex (1,5 g x 60 adag) Franciaországban előállított,
enzimatikusan előemésztett (hidrolizált) csirkeporc-kivonat, amely nemcsak a
porcban lévő kollagént tartalmazza, hanem megőrzésre kerültek benne a porcot
alkotó ún. extracelluláris mátrix egyéb összetevői is. Így a II-es típusú
kollagénen felül hialuronsavat és aminoglikánokat, közülük főleg
kondroitin-szulfátot is tartalmaz természetes módon, nem hozzáadva. Fogyasztási
javaslat: Napi 1,5 g (= 3 ml, avagy kb. 1 enyhén púpos teáskanálnyi)
fogyasztását javasoljuk. Bármikor bevehető, étkezéskor vagy függetlenül, de
legjobb sportolás előtt fél-1 órával, illetve, ha van problémás ízülete, akkor
annak igénybevétele előtt fél-egy órával javasoljuk bevenni (tehát például egy
nagyobb séta előtt). Reggel éhgyomorra is szedhető. Érdemes kevés vízben vagy
egyéb folyadékban feloldva fogyasztani, mert bár az íze enyhe, de nem egy
élvezet, azaz jobb egy húzásra. Kiknek ajánljuk a GAL Csirkeporc-komplexet?
Amennyiben a bőrünk, hajunk, körmünk, vagy bélrendszerünk állapotán szeretnénk
javítani, vagy az öregedésünk lassítása a cél, akkor egyértelműen valamelyik
kollagén peptid termékünket érdemes választani. Abban az esetben is ezeket
ajánljuk, ha kifejezetten az ízületeink állapotán szeretnénk javítani, viszont
ilyenkor érdemes kiegészíteni a szedésüket GAL Kurkuma-komplex-szel vagy
Curcugreen Forte-val. Amennyiben 2-3 hónap elteltével azt tapasztaljuk, hogy
ezek is elegendőek a megfelelő állapot eléréséhez, akkor ezzel a megoldással
járunk a legkedvezőbben, viszont ha az állapotunk hónapok elteltével sem javul
kellő mértékben, érdemes kipróbálni az új Chondractiv®-tartalmú
Csirkeporc-komplex termékünket, vagy az UC-II Porc-komplexet. Nagyon egyéni,
hogy a kettő közül kinél melyik hat jobban, de általánosságban elmondható, hogy
az UC-II inkább autoimmun-eredetű (Rheumatoid arthritis) panaszoknál lehet
hatásosabb, míg a Chondractiv® inkább a kopásos eredetű bántalmaknál. Amennyiben
egy termék két hónap használat után nem hozza a várt eredményeket, érdemes
másikat választani. Természetesen úgy is kitapasztalható, hogy melyik számunkra
a legmegfelelőbb hatóanyag, ha mindhárom kollagénterméket elkezdjük szedni a
Kurkuma-komplex és a Curcugreen Forte kiegészítésével, majd idővel hol az
egyiket, hol a másikat hagyjuk el. Ilyen esetekben érdemes a Chondractiv®-val és
az UC-II®-vel kezdenünk, és ha a befejezésük után sem tér vissza a probléma,
akkor maradni a kollagén peptideknél. A kollagéntermékek 3 fő típusa Az emlősök
szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagéntípusú fehérjék adják,
hiszen a bőr, a csont, az ízületek, az erek, a kötőszövetek és a különböző
szervek jelentős részét is ezek alkotják. Idáig a kollagéntípusú fehérjék 28
fajtáját azonosították, azonban a szervezetünket alkotó kollagénfehérjék bő
90%-át az I-es típusú adja. A II-es típusú még jelentős, de a többi már csak
elenyésző mennyiségét tesz ki. 1.) I-es típusú kollagént tartalmazó termékek
(zselatin és kollagén peptidek) Gyakran I+III-as típusúnak jelölik, mivel az
I-es mellett mindig van egy kevés III-as típusú is. Bőrből és/vagy csontból
állítják elő. Ez egy univerzális kollagéntípus, amely nemcsak az ízületekre, de
a bőrre, hajra, körömre, bélflórára, bélnyálkahártyára, csontozatra, izomzatra
is jó hatású. Az ízületekre gyakorolt jótékony hatása elsősorban az ízületi
folyadék viszkozitását és mennyiségét befolyásoló eredményeinek köszönhető.
Amellett, hogy az ízületeket, azaz porcokat a II-es típusú kollagén adja, az
I-es típusú is tartalmazza a II-es típus építőegységeit (megfelelő arányú
aminosavakat és speciális peptideket), így közvetve ez is képes biztosítani a
porcok II-es típusú kollagénfehérjéinek építőelemeit. Ezenfelül az I-es típusú
kollagénre érdemes kalória- és fehérjeforrásként is tekinteni a különös
aminosavprofilja miatt. Valójában az lenne az ideális, ha a fehérjebevitelünk
harmada kollagénből származna (csontleves, bőr, körömpörkölt, pacal, kocsonya,
stb). Az I-es típusú kollagén-termékek: a zselatin és a hidrolizált kollagének,
másnéven a kollagén peptidek. A zselatin alig van előemésztve, így egy rendkívül
nehezen emészthető, 50-100 ezer dalton méretű óriásfehérje, míg a kollagén
peptidek ezzel szemben sokkal inkább előemésztettek, ideális esetben 8 ezer
dalton alá. Ilyen kis méretben már ún. peptidcsatornákon is átjutnak a
véráramba, tehát emészteni sem kell őket. A GAL kollagén peptidjei mind 5 ezer
dalton alattiak. A sertés-, marha- és hal-eredetű alapanyagok között nincs
említésre méltó különbség, csupán a Neu5Gc-tartalmuk. A tipikus hatásos
mennyiségük napi 5-15 g közötti, és bár a halkollagén bőrre gyakorolt pozitív
hatását egy vizsgálat már napi 2,5 g esetén is megállapította, a 10 g körüli
dózisok a jellemzőek. 2.) Nem denaturált, és emésztés során sem denaturálódó
II-es típusú kollagén Gyakorlatilag nyers porcok, amelyeket olyan ?só?-formára
hoznak, hogy az emésztésnek ellenálljanak, és nyers formájukban felvegyék a
vékonybelünkben lévő, manduláinkhoz hasonló nyirokszervek, és így a
nyirokkeringésbe jutva az immunrendszerünket úgy hangolják, hogy lecsökkentsék
vagy megakadályozzák a saját ízületeink elleni immuntámadásokat (tehát az
antitest-termelést), és az ezáltal létrejövő gyulladásokat. Az ízületi súrlódás
miatt ugyanis porcfehérjék denaturálódhatnak, amelyeket a szervezet idegen
fehérjékként ismerhet fel, és reakciót indíthat ellenük. Ezt a reakciót segíti
visszafogni a kollagének ezen típusa. Ide tartozik az UC-II, ami a GAL UC-II
Porc-komplex fő hatóanyaga, és egy hasonló típusú alapanyag, amely szintén
csirkeporcból van előállítva. Ezek hatásai mind az ízületekre specifikusak.
Ennek a kollagénnek az általános napi dózisa mindössze 0,04 g, azaz 40 mg (a
só-formára értendően, magára a II-es típusú kollagénre pedig ennél is
alacsonyabb). 3.) Részben hidrolizált porckollagén mátrix vagy porc
extracelluláris mátrix Az ide tartozó alapanyagok gyakorlatilag a porcok teljes
extracelluláris mátrixát tartalmazzák, tehát nem csak a II-es típusú
kollagénfehérjét, hanem az egyéb aminoglikánokat (főleg kondroitin-szulfátot) és
hialuronsavat is. A II-es típusú kollagének itt tehát részben hidrolizált
(részben előemésztett) formában vannak jelen, nem maradnak nyers formában, nem
alakítják ki az előző típusnál említett orális toleranciát, azonban a porcoknak
közvetlenül is építőanyagot biztosítanak, nem csak közvetve, mint az I-es típus.
Emellett az ízület és ízületi folyadék egyéb, előbb említett összetevőit is
tartalmazzák, méghozzá nem hozzáadva, hanem egy természetes mátrix részeként,
emiatt pedig lényegesen kevesebb is elég belőlük. Leginkább egy kíméletesen,
lassú tűzön elkészített, porcból készült leveshez hasonlítható, amely annak egy
standardizált, ellenőrzött, instant koncentrátumának tekinthető. A piacon létező
alapanyagokat sertés-, marha-, hal- vagy csirkeporcból nyerik, illetve létezik
egy tojáshéj-belső membránjából nyert változat is. A II-es típusú kollagénnek,
az aminoglikánoknak és a hialuronsavnak különbözik az aránya az egyes
változatokban, de lényegében egyformák. Ezek is elsősorban az ízületekre hatnak
az ízületi folyadék fokozása által és közvetlen építőanyagként, azonban a
hialuronsav-tartalmuknál fogva a bőrre is van némi jótékony hatásuk, ha nem is
akkora, mint az I-es típusú kollagénnek. Tipikus napi dózisuk 500-2000 mg.
Legújabb kollagéntermékünk, a Csirkeporc-komplex A 3 féle kollagénterméktípus
közül kettővel már rendelkeztünk: 3 félével az első típusból (a GAL
Hal-/Marha-/Sertéskollagén peptidekkel), illetve a GAL UC-II® Porc-komplex-szel
a másodikból. A GAL Csirkeporc-komplex megjelenésével végre a harmadik típus is
megtalálható a kínálatunkban. Napi ajánlott dózisa 1,5 g.
enzimatikusan előemésztett (hidrolizált) csirkeporc-kivonat, amely nemcsak a
porcban lévő kollagént tartalmazza, hanem megőrzésre kerültek benne a porcot
alkotó ún. extracelluláris mátrix egyéb összetevői is. Így a II-es típusú
kollagénen felül hialuronsavat és aminoglikánokat, közülük főleg
kondroitin-szulfátot is tartalmaz természetes módon, nem hozzáadva. Fogyasztási
javaslat: Napi 1,5 g (= 3 ml, avagy kb. 1 enyhén púpos teáskanálnyi)
fogyasztását javasoljuk. Bármikor bevehető, étkezéskor vagy függetlenül, de
legjobb sportolás előtt fél-1 órával, illetve, ha van problémás ízülete, akkor
annak igénybevétele előtt fél-egy órával javasoljuk bevenni (tehát például egy
nagyobb séta előtt). Reggel éhgyomorra is szedhető. Érdemes kevés vízben vagy
egyéb folyadékban feloldva fogyasztani, mert bár az íze enyhe, de nem egy
élvezet, azaz jobb egy húzásra. Kiknek ajánljuk a GAL Csirkeporc-komplexet?
Amennyiben a bőrünk, hajunk, körmünk, vagy bélrendszerünk állapotán szeretnénk
javítani, vagy az öregedésünk lassítása a cél, akkor egyértelműen valamelyik
kollagén peptid termékünket érdemes választani. Abban az esetben is ezeket
ajánljuk, ha kifejezetten az ízületeink állapotán szeretnénk javítani, viszont
ilyenkor érdemes kiegészíteni a szedésüket GAL Kurkuma-komplex-szel vagy
Curcugreen Forte-val. Amennyiben 2-3 hónap elteltével azt tapasztaljuk, hogy
ezek is elegendőek a megfelelő állapot eléréséhez, akkor ezzel a megoldással
járunk a legkedvezőbben, viszont ha az állapotunk hónapok elteltével sem javul
kellő mértékben, érdemes kipróbálni az új Chondractiv®-tartalmú
Csirkeporc-komplex termékünket, vagy az UC-II Porc-komplexet. Nagyon egyéni,
hogy a kettő közül kinél melyik hat jobban, de általánosságban elmondható, hogy
az UC-II inkább autoimmun-eredetű (Rheumatoid arthritis) panaszoknál lehet
hatásosabb, míg a Chondractiv® inkább a kopásos eredetű bántalmaknál. Amennyiben
egy termék két hónap használat után nem hozza a várt eredményeket, érdemes
másikat választani. Természetesen úgy is kitapasztalható, hogy melyik számunkra
a legmegfelelőbb hatóanyag, ha mindhárom kollagénterméket elkezdjük szedni a
Kurkuma-komplex és a Curcugreen Forte kiegészítésével, majd idővel hol az
egyiket, hol a másikat hagyjuk el. Ilyen esetekben érdemes a Chondractiv®-val és
az UC-II®-vel kezdenünk, és ha a befejezésük után sem tér vissza a probléma,
akkor maradni a kollagén peptideknél. A kollagéntermékek 3 fő típusa Az emlősök
szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagéntípusú fehérjék adják,
hiszen a bőr, a csont, az ízületek, az erek, a kötőszövetek és a különböző
szervek jelentős részét is ezek alkotják. Idáig a kollagéntípusú fehérjék 28
fajtáját azonosították, azonban a szervezetünket alkotó kollagénfehérjék bő
90%-át az I-es típusú adja. A II-es típusú még jelentős, de a többi már csak
elenyésző mennyiségét tesz ki. 1.) I-es típusú kollagént tartalmazó termékek
(zselatin és kollagén peptidek) Gyakran I+III-as típusúnak jelölik, mivel az
I-es mellett mindig van egy kevés III-as típusú is. Bőrből és/vagy csontból
állítják elő. Ez egy univerzális kollagéntípus, amely nemcsak az ízületekre, de
a bőrre, hajra, körömre, bélflórára, bélnyálkahártyára, csontozatra, izomzatra
is jó hatású. Az ízületekre gyakorolt jótékony hatása elsősorban az ízületi
folyadék viszkozitását és mennyiségét befolyásoló eredményeinek köszönhető.
Amellett, hogy az ízületeket, azaz porcokat a II-es típusú kollagén adja, az
I-es típusú is tartalmazza a II-es típus építőegységeit (megfelelő arányú
aminosavakat és speciális peptideket), így közvetve ez is képes biztosítani a
porcok II-es típusú kollagénfehérjéinek építőelemeit. Ezenfelül az I-es típusú
kollagénre érdemes kalória- és fehérjeforrásként is tekinteni a különös
aminosavprofilja miatt. Valójában az lenne az ideális, ha a fehérjebevitelünk
harmada kollagénből származna (csontleves, bőr, körömpörkölt, pacal, kocsonya,
stb). Az I-es típusú kollagén-termékek: a zselatin és a hidrolizált kollagének,
másnéven a kollagén peptidek. A zselatin alig van előemésztve, így egy rendkívül
nehezen emészthető, 50-100 ezer dalton méretű óriásfehérje, míg a kollagén
peptidek ezzel szemben sokkal inkább előemésztettek, ideális esetben 8 ezer
dalton alá. Ilyen kis méretben már ún. peptidcsatornákon is átjutnak a
véráramba, tehát emészteni sem kell őket. A GAL kollagén peptidjei mind 5 ezer
dalton alattiak. A sertés-, marha- és hal-eredetű alapanyagok között nincs
említésre méltó különbség, csupán a Neu5Gc-tartalmuk. A tipikus hatásos
mennyiségük napi 5-15 g közötti, és bár a halkollagén bőrre gyakorolt pozitív
hatását egy vizsgálat már napi 2,5 g esetén is megállapította, a 10 g körüli
dózisok a jellemzőek. 2.) Nem denaturált, és emésztés során sem denaturálódó
II-es típusú kollagén Gyakorlatilag nyers porcok, amelyeket olyan ?só?-formára
hoznak, hogy az emésztésnek ellenálljanak, és nyers formájukban felvegyék a
vékonybelünkben lévő, manduláinkhoz hasonló nyirokszervek, és így a
nyirokkeringésbe jutva az immunrendszerünket úgy hangolják, hogy lecsökkentsék
vagy megakadályozzák a saját ízületeink elleni immuntámadásokat (tehát az
antitest-termelést), és az ezáltal létrejövő gyulladásokat. Az ízületi súrlódás
miatt ugyanis porcfehérjék denaturálódhatnak, amelyeket a szervezet idegen
fehérjékként ismerhet fel, és reakciót indíthat ellenük. Ezt a reakciót segíti
visszafogni a kollagének ezen típusa. Ide tartozik az UC-II, ami a GAL UC-II
Porc-komplex fő hatóanyaga, és egy hasonló típusú alapanyag, amely szintén
csirkeporcból van előállítva. Ezek hatásai mind az ízületekre specifikusak.
Ennek a kollagénnek az általános napi dózisa mindössze 0,04 g, azaz 40 mg (a
só-formára értendően, magára a II-es típusú kollagénre pedig ennél is
alacsonyabb). 3.) Részben hidrolizált porckollagén mátrix vagy porc
extracelluláris mátrix Az ide tartozó alapanyagok gyakorlatilag a porcok teljes
extracelluláris mátrixát tartalmazzák, tehát nem csak a II-es típusú
kollagénfehérjét, hanem az egyéb aminoglikánokat (főleg kondroitin-szulfátot) és
hialuronsavat is. A II-es típusú kollagének itt tehát részben hidrolizált
(részben előemésztett) formában vannak jelen, nem maradnak nyers formában, nem
alakítják ki az előző típusnál említett orális toleranciát, azonban a porcoknak
közvetlenül is építőanyagot biztosítanak, nem csak közvetve, mint az I-es típus.
Emellett az ízület és ízületi folyadék egyéb, előbb említett összetevőit is
tartalmazzák, méghozzá nem hozzáadva, hanem egy természetes mátrix részeként,
emiatt pedig lényegesen kevesebb is elég belőlük. Leginkább egy kíméletesen,
lassú tűzön elkészített, porcból készült leveshez hasonlítható, amely annak egy
standardizált, ellenőrzött, instant koncentrátumának tekinthető. A piacon létező
alapanyagokat sertés-, marha-, hal- vagy csirkeporcból nyerik, illetve létezik
egy tojáshéj-belső membránjából nyert változat is. A II-es típusú kollagénnek,
az aminoglikánoknak és a hialuronsavnak különbözik az aránya az egyes
változatokban, de lényegében egyformák. Ezek is elsősorban az ízületekre hatnak
az ízületi folyadék fokozása által és közvetlen építőanyagként, azonban a
hialuronsav-tartalmuknál fogva a bőrre is van némi jótékony hatásuk, ha nem is
akkora, mint az I-es típusú kollagénnek. Tipikus napi dózisuk 500-2000 mg.
Legújabb kollagéntermékünk, a Csirkeporc-komplex A 3 féle kollagénterméktípus
közül kettővel már rendelkeztünk: 3 félével az első típusból (a GAL
Hal-/Marha-/Sertéskollagén peptidekkel), illetve a GAL UC-II® Porc-komplex-szel
a másodikból. A GAL Csirkeporc-komplex megjelenésével végre a harmadik típus is
megtalálható a kínálatunkban. Napi ajánlott dózisa 1,5 g.
Adatlap
| Ár: | 10.440 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Állapota: | Új |
| Termék: | Egyéb felszerelés |
| Feladás dátuma: | 2025.12.19 |
| Eddig megtekintették 11 alkalommal | |
A hirdető adatai
Állattartáshoz rovaton belül a(z) "GAL Csirkeporc- komplex" című hirdetést látja. (fent)





