Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

GAL Halkollagén peptidek

GAL Halkollagén peptidek 30 adag, 150 g Termékünkhöz a francia Naticol®
halkollagént választottuk, méghozzá annak leginkább előemésztett változatát,
amelyben a peptidek átlagmérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és
maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén
Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is
javasoljuk, akik a Neu5Gc-tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó
élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés- vagy marhabőrből készülnek). A
sertés- és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz. Fogyasztási
javaslat: Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a
Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 - 5 g fogyasztása is elég lehet, de
legjobb napi 5-10 g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet
persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba
belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli kakaóban vagy turmixban kiváló. A GAL
adagolókanállal történő mérésnél a por a kanálfej végénél mindig a peremig
érjen, s a vízszintesre terített por szintje a nyél ábrán szereplő pontjáig
fusson. A lapátoló mozdulat után az esetleges felesleget finom kocogtatással
csökkentheti a kívánt szintre. Egy-két próba után könnyed rutinná válik.
Eltarthatóság: Felbontást követően a terméket mindig gondosan zárja vissza, így
fél éven át fogyasztható marad. Miért fontos tudni a Neu5gc-ről? Több vizsgálat
szerint bizonyos daganatos megbetegedéseknél ? többek között a mellrák
kialakulásának kockázatában ? szerepet játszik a túlzott Neu5gc-bevitel, de a
gyakori vöröshús-fogyasztással járó fokozott rákkockázatot is részben ennek az
anyagnak tulajdonítják. Fontos megjegyezni, hogy az emlősöktől származó
élelmiszerek fogyasztása, ezáltal a Neu5gc bevitele nem eredendően káros, sőt,
sok szempontból egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok fogyasztása. (Ilyen az
Omega-3/6-arány, K1+K2, CLA.) Vannak olyan népcsoportok, akik nagy mennyiségű
emlősállatot fogyasztanak, mégis rendkívül egészségesek és a rák szinte
ismeretlen a köreikben. Ebből következően kontextus függvénye az, hogy mikor
válik a Neu5gc károssá. Kiknél jelenthet problémát a Neu5gc? Ahhoz, hogy a
Neu5gc kárt okozhasson, mindenekelőtt a véráramba kell jutnia, de még ekkor sem
jelent feltétlenül problémát. A véráramba ideális esetben nem kerül az
elfogyasztott élelmiszerből, feltéve, hogy nincs fokozott béláteresztésünk.
Amennyiben jó az emésztésünk és a bélflóránk, nem fogyasztunk a belek
áteresztését fokozó anyagokat és nincs károsodva a bélrendszerünk, akkor aligha
okozhat bármi problémát az emlősöktől származó élelmiszer. A rossz bélflóra, a
nem megfelelő bélrendszeri integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi
lektinek (például a glutén) gyakori fogyasztása azok az előfeltételek, amiknek a
fennállásakor a Neu5gc potenciálisan károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az
emberek nagy százaléka termel antitesteket a Neu5gc ellen, ami gyulladást
okozhat a szervezetben; mindezek jellemzően káros étkezési és életmódbeli
szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5gc, ami nélkül antitestek sem
termelődhetnének. A Neu5gc szerepe a pajzsmirigybetegségekben Korábbi
kutatásokban megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködése esetén 3x-os
mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5gc ellen, míg Hashimoto-betegség
fennállásakor 7x-es mennyiséget. Mind a kettő az autoimmun betegségek közé
sorolható, a Neu5gc pedig feltehetően egy lényeges oka ezek kialakulásának. A
Neu5gc jelentős csökkentése segíthet a fenti problémákon, mivel így az
antitesttermelés minimalizálható, ezzel pedig a gyulladás is csökken, miközben
az immunfunkciók javulnak. Bár sokak számára válhat előnyössé a Neu5gc-t
tartalmazó élelmiszerek elkerülése, különösen fontos lehet pajzsmirigy problémák
esetén. Más autoimmun betegségek fennállásakor is érdemes lehet korlátozni,
különösen Autoimmun Protokoll (AIP) ideje alatt. A GAL Halkollagén peptidek
minden esetben fogyaszthatóak Aki valamilyen okból kifolyólag odafigyel a Neu5gc
elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat, ami emlősállattól származna, nem kell
hogy lemondjon a kollagénfogyasztás előnyeiről. Fontos megjegyezni, hogy ha
valaki Hashimoto-betegségben vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de ettől
függetlenül rendszeresen fogyaszt emlősállatoktól származó élelmiszereket (akár
csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges halkollagént fogyasztania, mert
ezekből a forrásokból már eleve magas a Neu5gc-bevitele. Ilyen esetekben
tökéletesen megfelelő számára a sertés- vagy marhakollagén is. A GAL Halkollagén
peptidek adagolása Az általunk használt Naticol® halkollagén peptidek nagyon
apró (2000 dalton alatti) peptidekre vannak előemésztve, így közel 100%-os a
hasznosulásuk. Mivel a halkollagén peptidek szerkezete és aránya enyhén eltérő
más kollagén peptidekhez képest, kisebb mennyiségben is hatásos: már napi 2,5g
fogyasztásának is van hatása, 5g bevitele pedig 10g másfajta kollagén hatásával
vetekszik. A legtöbb esetben naponta 5-10g-ot érdemes fogyasztani belőle, de aki
a fehérjebevitelét szeretné egészségesebb forrásból növelni, ennél nagyobb
mennyiségben is szedheti. A kollagénfehérjék különlegessége ugyanis, hogy jóval
kevesebbet tartalmaznak az öregedést fokozó aminosavakból. Ezen kívül még
érdemes lehet edzés előtt fél órával 10g-ot fogyasztani, hogy az edzés alatti
fokozott vérkeringéssel eljusson az ízületekhez, majd azt követően segítse ne
csak az izom, de a kötőszövetek épülését is. Mire jók a kollagén peptidek? Az
emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén típusú fehérjék
adják, hiszen a bőr, a csont, az ízületek, az erek, a kötőszövetek és a
különböző szervek jelentős részét is ezek alkotják. A modern étrendünk csak
kevés kollagén típusú fehérjét tartalmaz, és azok is nehezen emészthető, nagy
méretű molekulákból állnak. A kollagén peptidek ezzel szemben könnyen emészthető
formában tartalmazzák a kollagén típusú fehérjéket, és hatékonyságukat számos
tudományos vizsgálat is igazolta. A kollagén peptidek eltérnek az étkezési
zselatintól Azért célszerű közvetlen kollagén-kiegészítést választanunk, mert a
normál étkezési zselatint óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig
emészthetőek. Ezzel szemben a kollagén peptideknek közel 100%-a a véráramba
kerül, így képes kifejteni a hatását mindenhol, ráadásul sokkal alacsonyabb
bevitel mellett. A kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált)
zselatint/kollagént használtak, többnyire italba keverhető por formájában,
amelyek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaztak. A kollagén
peptidek kiegészítésének pozitív hatásai A bőrre és a hajra gyakorolt hatások:
Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét és megállítja az újabbak kialakulását.
Emellett a kisebb ráncokat is segít eltüntetni. Fokozza a bőr hidratáltságát és
feszességét. Növeli a bőr kollagén- és elasztintartalmát. Növeli a bőrben mért
hemoglobinszintet, ezzel javítja a véráramlást. Csökkenti az arcbőr zsírosságát,
így az akné előfordulását, súlyosságát. Hozzájárul a vastagabb, sűrűbb hajhoz és
a gyorsabb hajnövekedéshez. Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a
korpásodást). Csökkenti a diffúz és a férfias típusú hajhullást (férfiak és nők
esetében is). Egyéb pozitív hatásai: A glicintartalma miatt javítja az alvás
minőségét. Csökkenti az ízületi fájdalmakat. Fokozza a perifériális keringést.
Javítja a tanulási képességet, valamint az emlékező- és felidézőképességet.
Segít csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok
kiegyensúlyozása által. Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését, de
erről egyelőre csak egérkísérletet végeztek.

Tovább
Adatlap
Ár: 6.450 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Termék: Egyéb felszerelés
 
Feladás dátuma: 2025.12.19
Eddig megtekintették 6 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

GAL Halkollagén peptidek
Lehetőségek
Megosztók

Állattartáshoz rovaton belül a(z) "GAL Halkollagén peptidek" című hirdetést látja. (fent)