
GAL K-komplex Forte
GAL K-komplex Forte vitamin, 1000 mcg K-komplex x 30 adag, 20 ml K1- és
K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel Termékünk a
megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű
(fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból
nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex Forte csak a hatásos,
természetes ?transz-? formáját.) Adagolási javaslat: Napi 12 csepp, kiskanálra
cseppentve vagy az ételhez keverve. Előnyös zsiradékban gazdag főétkezésekkor.
Folyadékba ne keverje! Figyelem, kumarin típusú véralvadásgátlót szedő
egyéneknek nem javasolt! Eltarthatóság: Felbontást követően egy éven belül
fogyassza el. A pipetta szennyeződése a termék gyors romlásához vezet. Kiknek
ajánljuk a GAL K-komplexet? A K-vitaminnak rengeteg létfontosságú szerepe van a
szervezetünk működésében, így a GAL K-komplex termékünket mindenkinek ajánljuk,
aki egyéb forrásokból nem jut elegendő K-vitaminhoz. A K-vitamin egyik
legfontosabb tulajdonsága, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért
felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és a
fogakba), ne pedig oda, ahol árt (ilyenek a lágyszövetek, a vesék és az erek).
Több tanulmány is igazolta, hogy megfelelő dózisban pótolva nem csak a
K2-vitaminok, hanem a K1-vitamin is rendkívül hatékonyan aktiválja ezeket a
fehérjéket, így egyedüliként képes biztosítani a K-vitamin összes egészségügyi
hatását, nem csak a véralvadásét, mint ahogyan azt sokan a mai napig tévesen
állítják. A GAL K-komplex termékeink éppen ezért a megfelelő transz formájú K2
MK-7 mellett nagy mennyiségű K1-vitamint is tartalmaznak. A K-vitamin
legfontosabb hatásai röviden: Biztosítja a megfelelő véralvadást. Erősíti a
csontokat és a fogakat, a csontok rugalmasságának javításával pedig segít
megelőzni a csonttöréseket. Csökkenti a szív- és érrendszeri problémák
kockázatát, segít megelőzni a meszesedést. Növeli a K3-vitamin-szintet, ami a
jelenlegi vizsgálatok alapján rákellenes tulajdonságokkal bír. Miért rendkívül
fontos a K1-vitamin? Vezető fejlesztőnk, Szabó Gál Bence szakirodalmi
áttekintéséből kiderült, hogy a K1-vitamin fogyasztása nem csak K1-vitamint
szolgáltat, de a K2-vitamin számunkra hasznos MK-4 formájának biztosítására is a
legmegfelelőbb választás, így mellé nem is kell feltétlenül K2-vitamint
fogyasztanunk. Azokban a tudományos kutatásokban, amelyekben a K1-vitamin
pótlását vizsgálták, hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és a szív- és
érrendszeri problémák megelőzésében, mint a K2-vitaminok. Ha kevésbé hatékony,
miért tartalmaz a termékünk K2-vitamint is? Ennek egyetlen oka, hogy a
K2-vitamin MK-7-es formájának bioakkumulálódása, vagyis a vitamin szervezetben
való felhalmozódása háromszor hatékonyabb a K1-vitaminhoz képest, tehát kevesebb
is elég belőle. Ez azért is fontos, mert az EU-ban meghatározott maximális napi
mennyiség 1000 mcg K-vitamin, viszont magasabb K-vitamin szöveti szintet
érhetünk el azzal, ha az 1000 mcg egy részét K1-ről MK-7-re cseréljük. A
K2-vitamin jobb felhalmozódása miatt ezzel a lépéssel maximalizálható a
K-vitamin bevitel hatékonysága. Miért előnyösebb, ha K1-vitamint is pótlunk?
Megfelelő K1-vitamin bevitel esetén a szervezetünk K1-vitaminból pont annyi
K2-vitamint állít elő, amennyire szüksége van, megtartva a szövetek ideális
K1/K2-vitamin arányát. A túlzott K2-vitamin fogyasztás azonban felboríthatja ezt
a természetes egyensúlyt. Azokban a tudományos kutatásokban, amelyek során a
K1-vitamin pótlását vizsgálták, hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és
a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében, mint önmagukban a K2-vitaminok.
Miért fogyasztanak sokan túl kevés K1-vitamint? A K1-vitamin főleg zöld leveles
zöldségekben található, amelyek közel 500 mcg mennyiséget tartalmaznak 100
grammonként. A hüvelyesek és a gyümölcsök, a máj, valamint a magvak szintén
tartalmaznak K1-et, bár ennél jóval kevesebbet. Az evolúció során K-vitamin
bevitelünket főleg K1-vitaminban gazdag zöldségekből és tengeri ételekből
fedeztük, amelyekből átlagosan egyre kevesebbet fogyasztunk. Amennyiben
megfelelő lenne az emberek K1-vitamin ellátottsága, a pótlását nem találták
volna olyan hatékonynak a vizsgálatok során. Mivel szinte kivétel nélkül pozitív
változásokat eredményezett, kijelenthető, hogy az emberek többsége különböző
mértékű K1-vitamin-hiányban szenved. Mennyi K-vitamint érdemes pótolni?
K1-vitaminból hivatalosan 100 mikrogrammnyi mennyiséget ajánlanak, azonban ez
csak a véralvadási faktorok aktiválásához elegendő, míg ennek legalább az
ötszöröse, 500 mikrogramm szükséges a csontozatra és a szív- és érrendszerre
gyakorolt pozitív hatások eléréséhez. Legalább ennyit érdemes pótolnia
mindenkinek, különösen, ha az étrendje nem gazdag K1-vitaminban. Pár
vizsgálatban ennél jóval magasabb, napi 2-5 mg-os dózisokat is alkalmaztak már
éveken keresztül, ami több problémával kapcsolatban is kiváló eredményeket
produkált, mellékhatások nélkül. Bár K2-MK-7-et nem szükséges külön pótolnunk,
de ha mégis így döntünk, akkor a megfelelő mennyisége, ha napi 100-200 mcg-ot
fogyasztunk legalább ötször annyi K1-vitamin mellett. A GAL K-komplex és
Multivitamin termékeink eleve úgy vannak tervezve, hogy megtartsák ezt az
ideális arányt. Őseink K2-vitamin bevitele elenyésző volt Ezer évvel ezelőtt még
nem létezett olyan élelmiszer, ami K2-vitamint tartalmazott volna, de pár
évtizeddel ezelőtt is csak elvétve találkozhattunk ilyennel. Ezzel ellentétben a
K1-vitamin forrásai mindig is jelen voltak, és őseink ? ahogyan a mai természeti
népek ? nagy mennyiségben jutottak hozzá, főleg algákból, zöldségekből és
magvakból. Annak ellenére, hogy nem fogyasztottak közvetlenül K2-vitamint, mégis
tökéletes volt az ellátottságuk, hiszen a K1-vitamin remekül alakult át K3-má,
majd K2-MK4-gyé. Különösen, ha a D3-vitamin szintjük az A-vitaminnal, a
magnéziummal és a B6-vitaminnal együtt szintén megfelelő volt. Fontos a
megfelelő K1/K2 arány A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, fordítva azonban
ez nem történik meg. Emiatt, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagyobb
mennyiségben, az idővel kiszorítja a K1-et, ami felborítja a szöveteinkben a
természetes és ideális K-vitamin arányt. Ennek megtartása pedig kiemelten
fontos, mivel a különböző szerveinknek magukra jellemző K-vitamin arányuk van
(pl. a szív a K1-et, míg az agy a K2-t preferálja).
K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel Termékünk a
megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű
(fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból
nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex Forte csak a hatásos,
természetes ?transz-? formáját.) Adagolási javaslat: Napi 12 csepp, kiskanálra
cseppentve vagy az ételhez keverve. Előnyös zsiradékban gazdag főétkezésekkor.
Folyadékba ne keverje! Figyelem, kumarin típusú véralvadásgátlót szedő
egyéneknek nem javasolt! Eltarthatóság: Felbontást követően egy éven belül
fogyassza el. A pipetta szennyeződése a termék gyors romlásához vezet. Kiknek
ajánljuk a GAL K-komplexet? A K-vitaminnak rengeteg létfontosságú szerepe van a
szervezetünk működésében, így a GAL K-komplex termékünket mindenkinek ajánljuk,
aki egyéb forrásokból nem jut elegendő K-vitaminhoz. A K-vitamin egyik
legfontosabb tulajdonsága, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért
felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és a
fogakba), ne pedig oda, ahol árt (ilyenek a lágyszövetek, a vesék és az erek).
Több tanulmány is igazolta, hogy megfelelő dózisban pótolva nem csak a
K2-vitaminok, hanem a K1-vitamin is rendkívül hatékonyan aktiválja ezeket a
fehérjéket, így egyedüliként képes biztosítani a K-vitamin összes egészségügyi
hatását, nem csak a véralvadásét, mint ahogyan azt sokan a mai napig tévesen
állítják. A GAL K-komplex termékeink éppen ezért a megfelelő transz formájú K2
MK-7 mellett nagy mennyiségű K1-vitamint is tartalmaznak. A K-vitamin
legfontosabb hatásai röviden: Biztosítja a megfelelő véralvadást. Erősíti a
csontokat és a fogakat, a csontok rugalmasságának javításával pedig segít
megelőzni a csonttöréseket. Csökkenti a szív- és érrendszeri problémák
kockázatát, segít megelőzni a meszesedést. Növeli a K3-vitamin-szintet, ami a
jelenlegi vizsgálatok alapján rákellenes tulajdonságokkal bír. Miért rendkívül
fontos a K1-vitamin? Vezető fejlesztőnk, Szabó Gál Bence szakirodalmi
áttekintéséből kiderült, hogy a K1-vitamin fogyasztása nem csak K1-vitamint
szolgáltat, de a K2-vitamin számunkra hasznos MK-4 formájának biztosítására is a
legmegfelelőbb választás, így mellé nem is kell feltétlenül K2-vitamint
fogyasztanunk. Azokban a tudományos kutatásokban, amelyekben a K1-vitamin
pótlását vizsgálták, hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és a szív- és
érrendszeri problémák megelőzésében, mint a K2-vitaminok. Ha kevésbé hatékony,
miért tartalmaz a termékünk K2-vitamint is? Ennek egyetlen oka, hogy a
K2-vitamin MK-7-es formájának bioakkumulálódása, vagyis a vitamin szervezetben
való felhalmozódása háromszor hatékonyabb a K1-vitaminhoz képest, tehát kevesebb
is elég belőle. Ez azért is fontos, mert az EU-ban meghatározott maximális napi
mennyiség 1000 mcg K-vitamin, viszont magasabb K-vitamin szöveti szintet
érhetünk el azzal, ha az 1000 mcg egy részét K1-ről MK-7-re cseréljük. A
K2-vitamin jobb felhalmozódása miatt ezzel a lépéssel maximalizálható a
K-vitamin bevitel hatékonysága. Miért előnyösebb, ha K1-vitamint is pótlunk?
Megfelelő K1-vitamin bevitel esetén a szervezetünk K1-vitaminból pont annyi
K2-vitamint állít elő, amennyire szüksége van, megtartva a szövetek ideális
K1/K2-vitamin arányát. A túlzott K2-vitamin fogyasztás azonban felboríthatja ezt
a természetes egyensúlyt. Azokban a tudományos kutatásokban, amelyek során a
K1-vitamin pótlását vizsgálták, hatékonyabbnak bizonyult a csontozatot érintő és
a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében, mint önmagukban a K2-vitaminok.
Miért fogyasztanak sokan túl kevés K1-vitamint? A K1-vitamin főleg zöld leveles
zöldségekben található, amelyek közel 500 mcg mennyiséget tartalmaznak 100
grammonként. A hüvelyesek és a gyümölcsök, a máj, valamint a magvak szintén
tartalmaznak K1-et, bár ennél jóval kevesebbet. Az evolúció során K-vitamin
bevitelünket főleg K1-vitaminban gazdag zöldségekből és tengeri ételekből
fedeztük, amelyekből átlagosan egyre kevesebbet fogyasztunk. Amennyiben
megfelelő lenne az emberek K1-vitamin ellátottsága, a pótlását nem találták
volna olyan hatékonynak a vizsgálatok során. Mivel szinte kivétel nélkül pozitív
változásokat eredményezett, kijelenthető, hogy az emberek többsége különböző
mértékű K1-vitamin-hiányban szenved. Mennyi K-vitamint érdemes pótolni?
K1-vitaminból hivatalosan 100 mikrogrammnyi mennyiséget ajánlanak, azonban ez
csak a véralvadási faktorok aktiválásához elegendő, míg ennek legalább az
ötszöröse, 500 mikrogramm szükséges a csontozatra és a szív- és érrendszerre
gyakorolt pozitív hatások eléréséhez. Legalább ennyit érdemes pótolnia
mindenkinek, különösen, ha az étrendje nem gazdag K1-vitaminban. Pár
vizsgálatban ennél jóval magasabb, napi 2-5 mg-os dózisokat is alkalmaztak már
éveken keresztül, ami több problémával kapcsolatban is kiváló eredményeket
produkált, mellékhatások nélkül. Bár K2-MK-7-et nem szükséges külön pótolnunk,
de ha mégis így döntünk, akkor a megfelelő mennyisége, ha napi 100-200 mcg-ot
fogyasztunk legalább ötször annyi K1-vitamin mellett. A GAL K-komplex és
Multivitamin termékeink eleve úgy vannak tervezve, hogy megtartsák ezt az
ideális arányt. Őseink K2-vitamin bevitele elenyésző volt Ezer évvel ezelőtt még
nem létezett olyan élelmiszer, ami K2-vitamint tartalmazott volna, de pár
évtizeddel ezelőtt is csak elvétve találkozhattunk ilyennel. Ezzel ellentétben a
K1-vitamin forrásai mindig is jelen voltak, és őseink ? ahogyan a mai természeti
népek ? nagy mennyiségben jutottak hozzá, főleg algákból, zöldségekből és
magvakból. Annak ellenére, hogy nem fogyasztottak közvetlenül K2-vitamint, mégis
tökéletes volt az ellátottságuk, hiszen a K1-vitamin remekül alakult át K3-má,
majd K2-MK4-gyé. Különösen, ha a D3-vitamin szintjük az A-vitaminnal, a
magnéziummal és a B6-vitaminnal együtt szintén megfelelő volt. Fontos a
megfelelő K1/K2 arány A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, fordítva azonban
ez nem történik meg. Emiatt, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagyobb
mennyiségben, az idővel kiszorítja a K1-et, ami felborítja a szöveteinkben a
természetes és ideális K-vitamin arányt. Ennek megtartása pedig kiemelten
fontos, mivel a különböző szerveinknek magukra jellemző K-vitamin arányuk van
(pl. a szív a K1-et, míg az agy a K2-t preferálja).
Adatlap
| Ár: | 4.460 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Állapota: | Új |
| Termék: | Egyéb felszerelés |
| Feladás dátuma: | 2025.11.23 |
| Eddig megtekintették 11 alkalommal | |
A hirdető adatai
Állattartáshoz rovaton belül a(z) "GAL K-komplex Forte" című hirdetést látja. (fent)





