
GAL D3-vitamin
GAL D3-Vitamin ? A belső napsugár, 4000 NE x 240 adag, 30 ml Mára számos
kutatás és szakember hívja fel a figyelmet a D3-vitamin korábban kevéssé ismert
előnyeire és jelentőségére. Sok más mellett szerepe az immunrendszer egészséges
működé-sében is kiemelt. Termékünkben a D3-vitamin RSPO minősítéssel rendelkező
(fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- vagy kókuszolajból
nyert, organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és
stabilitásért. Az utóbbi-ról továbbá természetes tokoferolokkal (E-vitamin) is
gondoskodtunk. Adagolás: Napi 4 csepp fogyasztását javasoljuk, kiskanálra
cseppentve, vagy az ételhez keverve. Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani.
Folyadékba ne keverje! (Kisgyermekeknek 10 testsúly kg-onként 1 csepp javasolt)
Eltarthatóság: Felbontást követően egy éven belül fogyassza el. A pipetta
szennyeződése a termék gyors romlásához vezet. Miért olyan fontos a D-vitamin
pótlása? A D3-vitamin kétségkívül a legfontosabb vitamin, amit mindenkinek
érdemes pótolnia az egészségének megőrzése érdekében. Annak ellenére, hogy
számtalan betegség összefüggésben áll az alacsony D3-vitamin-szinttel,
gyakorlatilag senki nem fogyaszt belőle eleget. Mitől ennyire gyakori a
D-vitamin hiánya? Az ember az Egyenlítő környékéről származik, ahol rengeteg
napsütés ért bennünket az év minden napján, a bőrünkben ezáltal sok D3-vitamin
termelődött. 2-3 nap szükséges ahhoz, hogy a D3-vitamin a bőrünkből a
szervezetünkbe jusson, amire manapság már nem jut elég idő a modernkori
tisztálkodási szokásaink miatt. Őseink szappant, tusfürdőt és meleg vizet sem
használtak, ami azért fontos, mert ezek a bőrből kimoshatják a D3-vitamint, míg
a naptejek meggátolják annak képződését. Őseink D3-szintje tehát magas volt, és
genetikailag ehhez a magas szinthez igazodtunk, így nem csoda, hogy a hiánya
napjainkban rengeteg betegséghez vezet. Egyszerűen nem úgy vagyunk felépítve,
hogy alacsonyabb D3-vitamin-szinttel is megfelelően működjünk. Az ideális
D-vitamin-ellátottság előnyei Az utóbbi egy-két évtizedben rengeteg kutatás
foglalkozott a szervezet D3-vitamin-szintje és a betegségek közötti
összefüggésekkel. Ezek alapján, az optimális D-vitamin-szint az alábbi
előnyökhöz járul hozzá: Az egészséges és erős csontozat felépítéséhez és
megtartásához. Az influenza és egyéb fertőzések elkerüléséhez, illetve azok
gyorsabb és enyhébb lefolyásához. Csökkenti a vérnyomást, emellett segít
megelőzni a sztrókot és általános védelmet biztosít a szív-és érrendszeri
betegségekkel szemben. Hatásos az I-es- és II-es típusú cukorbetegség
megelőzésében és enyhítésében. Segíthet az autizmus, a skizofrénia, az
epilepszia, és a Parkinson-kór enyhítésében. Az immunrendszerre gyakorolt hatása
miatt hatásos lehet az autoimmun folyamatok ellen is, pl sclerosis multiplex
vagy gyulladásos bélbetegségek esetén. Enyhíti és megelőzheti a depressziót, ami
ismert hatása a napozásnak, és ami részben annak D3-szintet emelő hatásának
köszönhető. Fokozza a férfiak és nők termékenységét, míg a férfiaknál a
tesztoszteronszintet is emeli. Hatásos lehet endometriózis, PCOSZ, preeklampszia
esetén, ahogyan csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a
koraszülés esélyét is. Segít megelőzni az influenzán túl a TBC-t, az asztmát, a
COPD-t és egyéb légúti betegségeket, ahogyan azok kezelésében is hatékony. A
D-vitamin-szint mérése A szervezetünk D-vitamin státusza könnyedén
megállapítható a vérünkből, amely során az ún. 25-OH-kolekalciferol-szintet kell
méretni. A kutatások szerint ideálisan 75 és 175nmol/L (= 30-70ng/ml) közé kell
esnie, de sok szakember szerint ennél jóval magasabb érték sem káros. Sajnos a
legtöbb embernél ez jóval az egészséges szint alsó határa alá esik. A D3-vitamin
és a napozás A kevés napsütés, az Egyenlítőtől való távolság, a higiéniai
szokásaink és a modern életmódunk mind gátat szab annak, hogy megfelelő
D3-szintet érhessünk el a napozás által. Erre bizonyíték egy hawaii-i
szörfösökön végzett 2007-es vizsgálat is, amely során megállapították, hogy
többségük D-vitamin-hiányos, miközben hetente minimum 22 órát töltöttek napon,
naptej használata nélkül, fürdőnadrágban. Sajnos táplálkozás útján sem praktikus
a D3-bevitelünket fedeznünk, ugyanis nagyon kevés és ritka a D3-vitaminban dús
táplálék. Ezáltal marad az étrend-kiegészítők szedése, amivel könnyedén
emelhetjük a szervezetünk D3-státuszát az optimális 75-175nmol/L (30-70ng/ml)
közötti tartományba. Miért a D3-vitamint érdemes pótolni, és nem pedig a
D2-vitamint? 3-féle D-vitamin készítmény létezik: UV-B lámpákkal kezelt, azaz
gyakorlatilag ?napoztatott? gombákból kivont D2-vitamin, ami nem megfelelő,
hiszen a D2-vitamin fogyasztásának pozitív hatásait nem támasztják alá
vizsgálatok, hiába alakul át egy része D3-vitaminná. A második változatban, a
?napoztatott? birkagyapjúzsírban (lanolinban) már D3-vitamin termelődik, ahogyan
a bőrünk zsírjában is D3 alakul az UV-B sugárzás hatására. Az ebből kivont
D3-vitamin tehát a legtermészetesebb forma, mivel pont úgy képződik, mint amikor
magunk napozunk. A harmadik változatot hívják vegán D3-vitaminnak, amit
génmódosított baktériumok kőolajszármazékkal való ?megetetésével? állítanak elő.
A D-vitamin túladagolása A D3-vitamin túladagolása ritkán fordul elő, mivel
ehhez hosszú időn keresztül nagyságrendekkel többet kell bevinni, mint az
ajánlott napi mennyiség. Az esetleges túladagolás káros következményeit (a túl
magas kalciumszintet a vérben, illetve annak lerakodását) az A-vitamin és a
K-vitaminok képesek megakadályozni. Mivel emellett a K-vitaminok a D3-vitamin
hatását is segítik, érdemes a D3 mellett A- és K-vitamint is fogyasztani. A GAL
D3-vitamin összetevői Termékünkben a ?napoztatott? birkagyapjúzsírból származó,
természetes D3-vitamint oldjuk MCT-olajban, amelyet természetes
E-vitamin-komplexszel stabilizálunk. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, és
mivel olajban van oldva, a felszívódása is kiváló.
kutatás és szakember hívja fel a figyelmet a D3-vitamin korábban kevéssé ismert
előnyeire és jelentőségére. Sok más mellett szerepe az immunrendszer egészséges
működé-sében is kiemelt. Termékünkben a D3-vitamin RSPO minősítéssel rendelkező
(fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- vagy kókuszolajból
nyert, organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és
stabilitásért. Az utóbbi-ról továbbá természetes tokoferolokkal (E-vitamin) is
gondoskodtunk. Adagolás: Napi 4 csepp fogyasztását javasoljuk, kiskanálra
cseppentve, vagy az ételhez keverve. Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani.
Folyadékba ne keverje! (Kisgyermekeknek 10 testsúly kg-onként 1 csepp javasolt)
Eltarthatóság: Felbontást követően egy éven belül fogyassza el. A pipetta
szennyeződése a termék gyors romlásához vezet. Miért olyan fontos a D-vitamin
pótlása? A D3-vitamin kétségkívül a legfontosabb vitamin, amit mindenkinek
érdemes pótolnia az egészségének megőrzése érdekében. Annak ellenére, hogy
számtalan betegség összefüggésben áll az alacsony D3-vitamin-szinttel,
gyakorlatilag senki nem fogyaszt belőle eleget. Mitől ennyire gyakori a
D-vitamin hiánya? Az ember az Egyenlítő környékéről származik, ahol rengeteg
napsütés ért bennünket az év minden napján, a bőrünkben ezáltal sok D3-vitamin
termelődött. 2-3 nap szükséges ahhoz, hogy a D3-vitamin a bőrünkből a
szervezetünkbe jusson, amire manapság már nem jut elég idő a modernkori
tisztálkodási szokásaink miatt. Őseink szappant, tusfürdőt és meleg vizet sem
használtak, ami azért fontos, mert ezek a bőrből kimoshatják a D3-vitamint, míg
a naptejek meggátolják annak képződését. Őseink D3-szintje tehát magas volt, és
genetikailag ehhez a magas szinthez igazodtunk, így nem csoda, hogy a hiánya
napjainkban rengeteg betegséghez vezet. Egyszerűen nem úgy vagyunk felépítve,
hogy alacsonyabb D3-vitamin-szinttel is megfelelően működjünk. Az ideális
D-vitamin-ellátottság előnyei Az utóbbi egy-két évtizedben rengeteg kutatás
foglalkozott a szervezet D3-vitamin-szintje és a betegségek közötti
összefüggésekkel. Ezek alapján, az optimális D-vitamin-szint az alábbi
előnyökhöz járul hozzá: Az egészséges és erős csontozat felépítéséhez és
megtartásához. Az influenza és egyéb fertőzések elkerüléséhez, illetve azok
gyorsabb és enyhébb lefolyásához. Csökkenti a vérnyomást, emellett segít
megelőzni a sztrókot és általános védelmet biztosít a szív-és érrendszeri
betegségekkel szemben. Hatásos az I-es- és II-es típusú cukorbetegség
megelőzésében és enyhítésében. Segíthet az autizmus, a skizofrénia, az
epilepszia, és a Parkinson-kór enyhítésében. Az immunrendszerre gyakorolt hatása
miatt hatásos lehet az autoimmun folyamatok ellen is, pl sclerosis multiplex
vagy gyulladásos bélbetegségek esetén. Enyhíti és megelőzheti a depressziót, ami
ismert hatása a napozásnak, és ami részben annak D3-szintet emelő hatásának
köszönhető. Fokozza a férfiak és nők termékenységét, míg a férfiaknál a
tesztoszteronszintet is emeli. Hatásos lehet endometriózis, PCOSZ, preeklampszia
esetén, ahogyan csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a
koraszülés esélyét is. Segít megelőzni az influenzán túl a TBC-t, az asztmát, a
COPD-t és egyéb légúti betegségeket, ahogyan azok kezelésében is hatékony. A
D-vitamin-szint mérése A szervezetünk D-vitamin státusza könnyedén
megállapítható a vérünkből, amely során az ún. 25-OH-kolekalciferol-szintet kell
méretni. A kutatások szerint ideálisan 75 és 175nmol/L (= 30-70ng/ml) közé kell
esnie, de sok szakember szerint ennél jóval magasabb érték sem káros. Sajnos a
legtöbb embernél ez jóval az egészséges szint alsó határa alá esik. A D3-vitamin
és a napozás A kevés napsütés, az Egyenlítőtől való távolság, a higiéniai
szokásaink és a modern életmódunk mind gátat szab annak, hogy megfelelő
D3-szintet érhessünk el a napozás által. Erre bizonyíték egy hawaii-i
szörfösökön végzett 2007-es vizsgálat is, amely során megállapították, hogy
többségük D-vitamin-hiányos, miközben hetente minimum 22 órát töltöttek napon,
naptej használata nélkül, fürdőnadrágban. Sajnos táplálkozás útján sem praktikus
a D3-bevitelünket fedeznünk, ugyanis nagyon kevés és ritka a D3-vitaminban dús
táplálék. Ezáltal marad az étrend-kiegészítők szedése, amivel könnyedén
emelhetjük a szervezetünk D3-státuszát az optimális 75-175nmol/L (30-70ng/ml)
közötti tartományba. Miért a D3-vitamint érdemes pótolni, és nem pedig a
D2-vitamint? 3-féle D-vitamin készítmény létezik: UV-B lámpákkal kezelt, azaz
gyakorlatilag ?napoztatott? gombákból kivont D2-vitamin, ami nem megfelelő,
hiszen a D2-vitamin fogyasztásának pozitív hatásait nem támasztják alá
vizsgálatok, hiába alakul át egy része D3-vitaminná. A második változatban, a
?napoztatott? birkagyapjúzsírban (lanolinban) már D3-vitamin termelődik, ahogyan
a bőrünk zsírjában is D3 alakul az UV-B sugárzás hatására. Az ebből kivont
D3-vitamin tehát a legtermészetesebb forma, mivel pont úgy képződik, mint amikor
magunk napozunk. A harmadik változatot hívják vegán D3-vitaminnak, amit
génmódosított baktériumok kőolajszármazékkal való ?megetetésével? állítanak elő.
A D-vitamin túladagolása A D3-vitamin túladagolása ritkán fordul elő, mivel
ehhez hosszú időn keresztül nagyságrendekkel többet kell bevinni, mint az
ajánlott napi mennyiség. Az esetleges túladagolás káros következményeit (a túl
magas kalciumszintet a vérben, illetve annak lerakodását) az A-vitamin és a
K-vitaminok képesek megakadályozni. Mivel emellett a K-vitaminok a D3-vitamin
hatását is segítik, érdemes a D3 mellett A- és K-vitamint is fogyasztani. A GAL
D3-vitamin összetevői Termékünkben a ?napoztatott? birkagyapjúzsírból származó,
természetes D3-vitamint oldjuk MCT-olajban, amelyet természetes
E-vitamin-komplexszel stabilizálunk. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, és
mivel olajban van oldva, a felszívódása is kiváló.
Adatlap
| Ár: | 3.035 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Állapota: | Új |
| Termék: | Egyéb felszerelés |
| Feladás dátuma: | 2025.11.23 |
| Eddig megtekintették 9 alkalommal | |
A hirdető adatai
Állattartáshoz rovaton belül a(z) "GAL D3-vitamin" című hirdetést látja. (fent)





