Aprohirdetese.hu > Egyéb börze > Hirdetés
NATURA TELJESKIÖRLÉSŰ KUSZKUSZ 500G
A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. A
kuszkusz berrber eredetű szó, olyasmit jelentett, hogy jól megsodort. A kuszkusz
észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő mennyiségű
búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak, sodornak össze kevés sós vízzel
addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem
válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a
háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot
szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát. A jó kuszkusz a készítés
során többszörösére duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomóssá. Ha betartunk
néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz. Kuszkusz felhasználása Lapos
cserépedénybe öntjük, majd fokozatosan 6 dl sós vizet keverünk bele, közben
morzsolgatjuk, hogy egyenletesen szívja a vizet. Tíz percig állni hagyjuk, majd
belekeverünk két evőkanál olajat. Két kézzel morzsolgatva alaposan fellazítjuk,
majd 200şC-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ekkor már erőteljesen
gőzölögni fog (nagyobb mennyiségnek hosszabb idő kell). Tálalás előtt 40 gr
kisebb kockákra vágott vajat dolgozunk bele (vagy két kanál olajat). A sós vizet
helyettesíthetjük húslevessel is. Dénes-Natura Teljes kiörlésű kuszkusz
kiszerelése: 500g
kuszkusz berrber eredetű szó, olyasmit jelentett, hogy jól megsodort. A kuszkusz
észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő mennyiségű
búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak, sodornak össze kevés sós vízzel
addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem
válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a
háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot
szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát. A jó kuszkusz a készítés
során többszörösére duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomóssá. Ha betartunk
néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz. Kuszkusz felhasználása Lapos
cserépedénybe öntjük, majd fokozatosan 6 dl sós vizet keverünk bele, közben
morzsolgatjuk, hogy egyenletesen szívja a vizet. Tíz percig állni hagyjuk, majd
belekeverünk két evőkanál olajat. Két kézzel morzsolgatva alaposan fellazítjuk,
majd 200şC-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ekkor már erőteljesen
gőzölögni fog (nagyobb mennyiségnek hosszabb idő kell). Tálalás előtt 40 gr
kisebb kockákra vágott vajat dolgozunk bele (vagy két kanál olajat). A sós vizet
helyettesíthetjük húslevessel is. Dénes-Natura Teljes kiörlésű kuszkusz
kiszerelése: 500g
Adatlap
Ár: | 900 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.09.19 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Egyéb börze rovaton belül a(z) "NATURA TELJESKIÖRLÉSŰ KUSZKUSZ 500G" című hirdetést látja. (fent)