Toró Elza - Nagyszerű húsételek
Vágjunk a közepébe, kedves Olvasók! E kis válogatás azoknak készül, akik
szeretik a húsokat, úgy hogy máris átugortuk a nagy dilemmát: együnk-e húst és
milyet? Hogy milyen legyen?! Hát természetesen minőségi, jó helyről származó,
friss. Továbbá ha egészségeset is akarunk, inkább részesítsük előnybe a sovány
húsokat, a fehéreket, a szárnyasokat, a válogatott finomságokat és a saját
aprítást, szeletelést, porciózást, darálást. Olvassuk el a receptet, de
igyekezzünk előre elgondolni, milyen végeredményt szeretnénk, hogy a családunk
ízlésének megfeleljen, és nyugodtan nyúljunk bele az elkészítés módjába, ha a
cél megkívánja. Főzni igenis kreatívan, merészen kell. Nagyon sokat segítenek a
receptek, (minek mennyi ideig kell puhulni, mennyi legyen az anyaghányad,
körülbelül milyen ízesítés illik ehhez-ahhoz a húshoz, milyen pácba rakjuk), de
soha ne feledjük, hogy aktív résztvevői vagyunk a főzésnek, hogy úgy mondjam: a
kormányzópálca (jelen esetben a fakanál) a mi kezünkben van! Mi tudjuk, milyen
az edényünk, a tűzhelyünk, az ízlésünk. Ha klasszikusra vágyunk vagy amolyan
nagymamaféle nosztalgia-ebédre, akkor természetesen az is kihívás, ha a recept
követelményeinek megfelelünk. Próbáljuk változatossá tenni az étrendet a
különböző műfajú húsokkal: pörköltek, tokányok, szeletekben sültek, egyben
sültek, pároltak, pirítottak, gazdagon szaftosak, raguk! És igenis hadd csússzon
hozzájuk a sok friss zöldség, leveles saláta, főzeléknövény! Bátran aprítsunk,
tekerjünk, göngyöljünk, pácoljunk, pároljunk, töltsünk, nyársaljunk,
grillezzünk, fóliázzunk, és élvezzük a finom ízeket egy-egy megfelelő kísérő
társaságában, amilyen a behűtött citronádé, egy pohár bor vagy sör, az extrém
kovászosuborkalé-koktél vagy keleti szokás szerint egy finom meleg zöldtea. Jó
étvágyat hozzájuk!
szeretik a húsokat, úgy hogy máris átugortuk a nagy dilemmát: együnk-e húst és
milyet? Hogy milyen legyen?! Hát természetesen minőségi, jó helyről származó,
friss. Továbbá ha egészségeset is akarunk, inkább részesítsük előnybe a sovány
húsokat, a fehéreket, a szárnyasokat, a válogatott finomságokat és a saját
aprítást, szeletelést, porciózást, darálást. Olvassuk el a receptet, de
igyekezzünk előre elgondolni, milyen végeredményt szeretnénk, hogy a családunk
ízlésének megfeleljen, és nyugodtan nyúljunk bele az elkészítés módjába, ha a
cél megkívánja. Főzni igenis kreatívan, merészen kell. Nagyon sokat segítenek a
receptek, (minek mennyi ideig kell puhulni, mennyi legyen az anyaghányad,
körülbelül milyen ízesítés illik ehhez-ahhoz a húshoz, milyen pácba rakjuk), de
soha ne feledjük, hogy aktív résztvevői vagyunk a főzésnek, hogy úgy mondjam: a
kormányzópálca (jelen esetben a fakanál) a mi kezünkben van! Mi tudjuk, milyen
az edényünk, a tűzhelyünk, az ízlésünk. Ha klasszikusra vágyunk vagy amolyan
nagymamaféle nosztalgia-ebédre, akkor természetesen az is kihívás, ha a recept
követelményeinek megfelelünk. Próbáljuk változatossá tenni az étrendet a
különböző műfajú húsokkal: pörköltek, tokányok, szeletekben sültek, egyben
sültek, pároltak, pirítottak, gazdagon szaftosak, raguk! És igenis hadd csússzon
hozzájuk a sok friss zöldség, leveles saláta, főzeléknövény! Bátran aprítsunk,
tekerjünk, göngyöljünk, pácoljunk, pároljunk, töltsünk, nyársaljunk,
grillezzünk, fóliázzunk, és élvezzük a finom ízeket egy-egy megfelelő kísérő
társaságában, amilyen a behűtött citronádé, egy pohár bor vagy sör, az extrém
kovászosuborkalé-koktél vagy keleti szokás szerint egy finom meleg zöldtea. Jó
étvágyat hozzájuk!
Adatlap
Ár: | 600 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.05.06 |
Eddig megtekintették 26 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Toró Elza - Nagyszerű húsételek" című hirdetést látja. (fent)