Salamon Magda - Egy csipet józan íz
Sem szakácskönyvekre szakosodott kiadó, sem szakácskönyvek lelkes gyűjtője nem
vagyok. Viszont nagy becsben tartom a műfaj néhány emlékezetes darabját, amilyen
ez a könyv is. Elképzelni sem tudnám az életemet jó ételek nélkül, és senki
másnak sem kívánnék íztelen életet. A jó étel - legyen bár egyszerűbb vagy
bonyolultabb kompozíció - éppúgy feltölt és boldogít, mint bármely más jól
sikerült alkotás. Ráadásul elfogyasztani éppoly izgalmas, mint csodálni vagy
elkészíteni. Miközben kutatjuk az alapanyagok természetét és a kombinációk
titkát, a világ természetes rendjét kutatjuk: ízek és állagok újabb harmóniái
nyílnak meg, szinte végtelenül. Számomra éppen ezért a maradandó szakácskönyv
nem holmi fényképészeti és nyomdatechnikai remek, nem is tévéséfek színes-vaskos
dedikálókártyája, hanem - mint ez a könyv - bevezetés az ízek és alapanyagok
kultúrájába. Salamon Magda rengeteg receptet kínál, de ami ennél is fontosabb:
olyan konyhai gondolkodásmódot, amellyel saját magunk is szabadon alkothatunk és
a környezetünk ehető alapanyagaiból elkészíthetjük a magunk józan ízeit. -
Sárközy Bence
vagyok. Viszont nagy becsben tartom a műfaj néhány emlékezetes darabját, amilyen
ez a könyv is. Elképzelni sem tudnám az életemet jó ételek nélkül, és senki
másnak sem kívánnék íztelen életet. A jó étel - legyen bár egyszerűbb vagy
bonyolultabb kompozíció - éppúgy feltölt és boldogít, mint bármely más jól
sikerült alkotás. Ráadásul elfogyasztani éppoly izgalmas, mint csodálni vagy
elkészíteni. Miközben kutatjuk az alapanyagok természetét és a kombinációk
titkát, a világ természetes rendjét kutatjuk: ízek és állagok újabb harmóniái
nyílnak meg, szinte végtelenül. Számomra éppen ezért a maradandó szakácskönyv
nem holmi fényképészeti és nyomdatechnikai remek, nem is tévéséfek színes-vaskos
dedikálókártyája, hanem - mint ez a könyv - bevezetés az ízek és alapanyagok
kultúrájába. Salamon Magda rengeteg receptet kínál, de ami ennél is fontosabb:
olyan konyhai gondolkodásmódot, amellyel saját magunk is szabadon alkothatunk és
a környezetünk ehető alapanyagaiból elkészíthetjük a magunk józan ízeit. -
Sárközy Bence
Adatlap
Ár: | 3.370 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.05.06 |
Eddig megtekintették 24 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Salamon Magda - Egy csipet józan íz" című hirdetést látja. (fent)